Trabzonspor Kulübü, teknik direktör Hüseyin Çimşir ile karşılıklı anlaşarak yollarını ayırdı. Ligin son haftasındaki Kayserispor ve Ziraat Türkiye Kupası'nda oynanacak final maçına takımı yardımcı antrenör Edie Newton hazırlayacak. İngiliz devi Chelsea'den ayrılarak teknik direktör Hüseyin Çimşir'in yardımcılığına getirilen Eddie Newton'un takıma etkisinin büyük olduğu gelen haberler arasındaydı. Adeta yabancılardan sorumlu olan başarılı antrenörün saha dışında da bu isimlerle sosyal aktiviteler yaptığı ve takımdaki aile ortamını bu şekilde koruduğu öğrenilmişti.

Chelsea’de Carlo Ancelotti, Jose Mourinho, Maurizio Sarri, Roberto Di Matteo, Guus Hiddink ve Andre Villa Boas’la çalışan Newton, 2011-12 sezonunda FA Kupası ve Şampiyonlar Ligi şampiyonluklarında oldukça aktif bir görevdeydi.

Ayrıca scout konusunda geniş bir ağ ve çevreye sahip olan İngiliz teknik adam, transfer dönemleri için de fikir verebilecek bir isim...

Futbolculuğunda 9 yıl Chelsea’de oynayan, antrenörlük döneminde de Stamford Bridge’de 7 yıl boyunca her kademede çalışan Newton, tecrübesini şimdi Trabzonspor’a aktarıyor. Hüseyin Çimşir’in teknik direktörlüğe gelmesiyle beraber sezonun ikinci yarısında teknik heyete katılan 48 yaşındaki antrenör, önemli katkılar sağladı. Obi Mikel ve Sturridge gibi yıldızların ayrılmasına rağmen takımın bir arada tutulmasında Eddie Newton’ın payı büyük oldu. Hüseyin Çimşir’in Muzaffer Bilazer ile beraber en önemli destekçilerinden olan İngiliz çalıştırıcı; maçlarda da etkisini gösteriyor.

Oyuncularla bire bir iletişime girmekten kaçınmayan Newton, Hüseyin Çimşir’le de sık sık fikir alışverişinde bulunuyordu.

Eşi Türk olan Eddie Newton, kısa sürede şehre ve ülkeye de alışarak sorun yaşamadı.

Yabancılar çok seviyor

Bordo-mavili takımda özellikle yabancı futbolcular Eddie Newton ile iyi bir iletişim yakaladı. Bilhassa Caleb Ekuban’ın hem sakatlık dönemi hem de koronavirüs sonrası dönemde takıma direkt olarak entegre olmasında Newton’ın payı büyüktü.

Anthony Nwakaeme’ye olan hayranlığını her fırsatta dile getiren 48 yaşındaki antrenör, kaptan Jose Sosa ile de yakın bir ilişkiye sahip. Novak, Hosseini, Campi, Pereira gibi yabancı yıldızlarla saha dışında da sosyal aktiviteler yapan Newton, takımı bir arada tutmak istiyor.