Sezona öze dönüş politikası ile giren ve altyapısındaki gençleriyle başarıya koşan Trabzonspor, yeni sezon öncesinde öz kaynağındaki diğer gençleri parlatmayı hedefliyor.

Daha önce teknik direktör Ünal Karaman’ın raporu doğrultusunda gelecek sezon başı kampına en az 11-12 genç götürmeyi kararlaştıran Trabzonspor, hafta içinde de bu konuda geniş çaplı somut adımlar atacak.

İşte Fırtına’nın operasyon süreci... 

1 - 200 milyonluk beklenti

Karadeniz ekibinin altyapısından yetişen ve özellikle son 2 sezonda gösterdikleri performanslarla Avrupa devlerini peşine takan Yusuf Yazıcı ile Abdülkadir Ömür için resmi teklifler gelmeye başladı.

Genç yıldızları hakkında çıkan transfer dedikodularında her zaman sezon sonunu işaret eden Başkan Ahmet Ağaoğlu, Mayıs sonunda bu iki isme de gelecek teklifler için masaya oturacak.

Mali anlamda sıkıntılı günler geçiren Trabzonspor’un, iki oyuncuyu toplam 30 milyon Euro’luk (200 milyon TL) bir paketle satmaya karar verdiği gelen haberler arasında. 

2 - Altyapıdan liste verilecek

İlk 11’in vazgeçilmezleri arasında yer alan iki yıldızını da göndermeye hazırlanan Fırtına, bu isimlerin yerini yine altyapısındaki gençlerle doldurmayı planlıyor. Bu doğrultuda gelecek sezon başı kampında yıldız adaylarını izlemek isteyen Ünal Karaman, altyapı sorumlusu Hamit Cihan ile hafta içinde küçük bir zirve gerçekleştirecek.

Cihan’dan potansiyelli gençlerin ismini isteyecek olan Karaman, son haftalarda bu oyuncuların performansını yakından takip edecek ve beğendiği gençleri kampa davet edecek. 

‘Yusuf ve Abdülkadir’ler bitmez’

Cihan, yaklaşık 3 hafta önce FANATİK’e verdiği röportajda “Altyapıdan daha fazla iyi oyuncuların geleceği inancı içerisindeyim. Trabzonspor’da Yusuf ve Abdülkadir’ler bitmez. Bu daha önce de vardı, bugün de var, yarın da olur. Felsefemiz her yıl altyapıdan 4-5 oyuncuyu profesyonel takım kadrosuna zorunlu olarak katmaktır” dedi. 

3 - Ağaoğlu'ndan tam destek

Başkanlık koltuğuna oturduğu günden bu yana altyapı kavramının altını çizen Ahmet Ağaoğlu da hem Ünal Karaman’a hem de Hamit Cihan’a gereken tüm desteği verecek.

Bordo- Mavililer’in patronu, genç oyuncuların moralini artırmak adına Ünal Karaman’la birlikte altyapı maçlarını takip edecek.

Ağaoğlu, doğru oyuncuları, doğru zamanda kadroya monte etmeyi ve gelecekleri için bu isimleri vakti geldiğinde göndermeyi hedefliyor. 

Editör: TE Bilişim