Bordo-Mavili ekibin teknik direktörü Ersun Yanal, şampiyonu belirleyecek iç sahadaki Beşiktaş ve Galatasaray maçlarına dikkat çekiyor ve “Bizi rakiplerimizin değil, kendi kaderimiz ilgilendirir. Bu maçlara bakış açımız daha farklı olamaz” göndermesini yapıyor.

Avni Aker’de 5’te 5 yapan Trabzonspor’un formu akıllara kendi sahasında oynayacağı ve ligin kaderini belirleyecek Galatasaray ile Beşiktaş karşılaşmalarını getirmişti. Karadeniz temsilcisi kalan 9 haftayı minimum kayıpla geçmenin hesaplarını yaparken, şampiyonluk yarışıyla ise fazla alakadar olmuyor. Özellikle de Bordo-Mavililer’in hocası Ersun Yanal, kendi takımından başka birşey düşünmüyor. Yakın çevresiyle sezonun geri kalan periyodu hakkında fikir alış-verişinde bulunan tecrübeli çalıştırıcının, “Biz sadece kendi hesaplarımızla ilgiliyiz. Her maçın önemi aynı. Evet, iç sahada iyi bir grafik yakaladık ama hep söylediğim gibi, bu yetmiyor. Deplasman galibiyetlerine ve aynı seriye ihtiyacımız var. Sezon bitmedi ve biz bu sezonu en iyi dereceyle bitirmek arzusundayız. Trabzonspor olarak ligi nerede bitireceğimiz dışında, bizim dışımızdaki rekabetlerin üzerine kafa yormuyoruz” dediği öğrenildi.
Tebrikler Ekici’ye
Sadece Trabzonspor’un değil, sezonun en başarılı oyuncularından biri haline gelen ve özellikle de attığı nefis frikik golleriyle dikkat çeken Mehmet Ekici, A Milli Takım kampında tebrikleri kabul ediyor. Hocaları ve takım arkadaşları Bordo-Mavili futbolcunun yükselişinden duydukları memnuniyeti aktarırken, Fatih Terim’in de Trabzonspor’dan aldığı tek oyuncu olan Ekici’ye özel ilgi gösterdiği gelen haberler arasında.
Yusuf’un forma özlemi
Uzun zamandır sakatlığı sebebiyle formasından uzak kalan Yusuf Erdoğan, milli aranın ardından tekrar kadroya dönebilmenin hayalini kuruyor. Teknik direktör Ersun Yanal’ın durumunu yakından izlediği genç yıldız, “Sakatlık ve takımını tribünden izlemek bir futbolcunun yaşayabileceği en sıkıntılı olay. En kısa zamanda iyileşip tekrar sahada olmak için elimden geleni yapıyorum” dedi.
Trabzonspor sahaya iniyor
Bordo-Mavililer, 3 günlük milli ara iznini bugün tamamlıyor. Karadeniz temsilcisi, akşam saatlerinde Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde topbaşı yapacak ve deplasmanda oynanacak olan Torku Konyaspor maçının hazırlıklarına başlayacak. Milli takıma giden ve sakatlığı süren futbolcularından yoksun çalışacak Trabzonspor’da teknik direktör Ersun Yanal’ın takımına hafta sonuna kadar rutin program uygulayıp, kadronun tamamlanmasından sonra taktik provalara geçeceği öğrenildi.