Ersun Yanal tarafından sezon boyunca oynatılmayan ve yeni statta forma giyemeyen tek oyuncu olan Ibanez'e "kulüp bul" denilmişti. Ancak hiçkimse ne Trabzonspor'un istediği bonservis bedelini ödemeye yanaştı, ne de Ibanez'in Trabzon'da kazandığı parayı kabul etti.

Arjantinli oyuncu Luis Ibanez'in menajeri ve kayınpederi Darko Alegic de Trabzonspor'a rest çekerek "gerekirse çaycılık yapar ancak yine de Trabzon'dan ayrılmaz. Bize kulüp bulun diyorlar ama bir sezon boyunca forma giymeyen oyuncuyu ben nereye götüreyim? Yönetim bunu aklından çıkarsın. Sözleşmemiz bitinceye kadar buradayız. Eğer gitmemizi istiyorlarsa gelirimizi garanti altına alacak bir anlaşma ile karşımıza gelmeliler" diyerek meydan okumuştu.

Bedava gidebilir

Gelinen noktada ise durum Trabzon açısından daha kötü gibi görünüyor. Çünkü transfer taksitlerinde yaşanan gecikmeler sıkıntı yaratacak gibi duruyor. Fotospor'a gelen bilgilere göre 3 ya da 4 taksit gecikmede. Bu durumu avantaja çevirmek isteyen Ibanez de avukatına "gerekeni yap" talimatı verdiği belirtiliyor.

Ibanez'ın amacı bedava gitmek

Arjantinli oyuncu Luis Ibanez ve menajeri Darko Alegic, Trabzonspor'un taksitleri ödememesi halinde FIFA'ya başvuracaklarını ve bonservisini bedelsiz olarak almak istediklerini söyledikleri gelen haberler arasında. Üstelik sezon boyunca hemen hemen hiç oynamayan Ibanez2in bunu da avantaja çevireceği, Trabzonspor'dan alacaklarının tamamını alacağı belirtiliyor. Çünkü FIFA'nın, sezon boyunca şans verilmeyen futbolcudan yana tavır aldığı, bu futbolcuya karşı iyi niyet olmadığı ve oynamayan futbolcunun kendine başka bir kulüp bulmasının zor olduğu görüşünde olduğu belirtiliyor. Dolayısıyla Trabzonspor'un, Ibanez'in alacaklarını ödememesi halinde hem geçmiş gelecek bütün alacaklarını ödeyeceği hem de bedava elinden kaçıracağı, bu yüzden başka çareler aradığı da gelen haberler arasında.

Trabzonspor'un Kızılyıldız'dan kadrosuna kattığı Luis Ibanez'i yakından tanıyalım

KİMDİR?

Luis Ibanez , 15 Temmuz 1988'de Arjantin'in başkenti Buenos Aires'te dünyaya geldi.

Futbola Boca Juniors kulübünün alt yapısında başlayan Ibanez, 2007 yılında Boca Juniors'un rezerv takımına geçiş yaptı.

Yarım sezon rezerv takımda mücadele eden Ibanez, sezon sonu Boca Juniors A Takımı'na yükselmeyi başardı.

Boca Juniors A Takımı'nda da yarım sezon mücadele eden Arjantinli oyuncu Hırvatistan'ın Dinamo Zagreb takımına transfer edildi.

1 sezon boyunca forma giydiği Hırvat ekibinde beklenen performansı gösteremeyen Ibanez, ülkesinin Racing Club takımına kiralandı.

1 sezonluk kiralık dönemin ardından tekrar Dinamo Zagreb'e dönen Ibanez burada yarım sezon daha futbol oynadıktan sonra Macaristan'ın FC Gyor takımına transfer oldu.

Gyor'da oynadığı futbolla ivmesini yükseltmeyi başaran Ibanez, sezon sonunda ise Kızılyıldız'a transfer oldu.

NASIL BİR OYUNCU?

Sol bek orjinli bir oyuncu olan Luis Ibanez, görev verilmesi halinde sol kanat ve kanat forvet mevkilerine de rahatlıkla uyum sağlayabiliyor. 28 yaşındaki oyuncu ilk izleniminde hızı ve tekniğiyle göze çarpmakta. Tecrübeli futbolcu, top sürme konusunda da farkını ortaya koyabilen bir isim. Ibanez, genel olarak sol bek mevkisinde forma giyse de gol ortalamasını çift hanelere çıkartabilmesiyle de dikkat çekiyor..

NE YAPTI

Kızılyıldız'da bir sezon geçiren Ibanez, kırmızı beyazlı ekiple bu sezon çıktığı 33 maçta 10 gol 15 asistlik bir performans sergileyerek dikkatleri üzerine çekti.