Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukçu, gösterdikleri performansla Avrupa devlerinin dikkatini çeken Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı hakkında konuştu. Ahmet Çubukçu, Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı'ya resmi bir teklif olmadığını ama Avrupa ekiplerinin Abdülkadir Ömür ve Yusuf Yazıcı ile ilgilendiğini söyledi.

Trabzonspor Asbaşkanı Ahmet Çubukcu, Radyospor'da yayınlanan Spor Kazanı programında Özgür Sancar'a önemli açıklamalar yaptı. 

İşte o açıklamalar:

'Sırada Abdurrahim Dursun var'

"Altyapıdan yetişen hem Abdülkadir hem Yusuf Yazıcı A takımda oynuyor. Özellikle Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı'nın gündeme gelmesi, iyi yolda olduğunun işareti. Türkiye’de Süper Lig takımlarına baktığımız zaman son 1 sene içinde bu değişmiş olmaya başladı. Altyapıda değerli başka isimlerde var. Burayı bir tarla gibi görüyorum. Bu işler bir anda olmuyor. Gelişimlerini tamamlaması zaman alıyor. Abdurrahim Dursun var mesela sol bek pozisyonunda oynuyor. Mesela onunda geleceğini söyleyebilirim. Emanuel Mas’ın yedeği pozisyonunda yer alıyor"

'Abdülkadir ve Yusuf Yazıcı'ya resmi teklif yok ama ilgi var'

"İki oyuncu için kulübe gelen resmi teklif var mı? Henüz yazılı bir teklif yok. Her iki oyuncu içinde oturup 5’er yıllık sözleşme imzaladık. Dışarıdan gelen dedikodularına kulaklarını kapatacaklar.  Uzun yıllar hizmet ettikten sonra oturup konuşacağız. Şu an sadece takımın başarısına odaklanacaklar. Bir çok önemli takımın squadları oyuncularımızı izliyor. Bunlar normal durumlar. Atletico Madrid, Bayern gibi kulüplerin yetkilileri izliyor."

'Takımın performansından memnunum'

"Jose Sosa’nın performansından hatta tüm takımın performansından memnunum. Son 13 sezonun en yüksek gol sayısına ulaştık. Ben yine yönetici iken 17 gol atmıştık Atay Aktuğ başkan iken. Attığımız gibi fazla yiyoruz. İlk yedi haftada fikstürümüz zordu.  Özellikle dört deplasman Başakşehir, Beşiktaş, Göztepe, Fenerbahçe. Bu maçların üç tanesinden puan aldık. Beşiktaş maçında Rodallega son anda pozisyonu gole çevirse kazanabilirdik. Zaten biz hakkettik maçı. İstatistiklerde de üstündük."

 "Bir seri yakalayıp üst sıralara doğru tırmanmak istiyoruz. Trabzonspor’un her zaman şampiyonluk hedefi vardı. 50 yıl önemli bir yıl böyle bir hedefi tutturmak lazım. İyi bir seri yakalarsak bizim takımımız iyi. Teknik ekip iyi mesaisini uzun süre harcıyor. Umarım sonu iyi olur."