Corona virüsü nedeniyle lige verilen arada transfer çalışmalarına devam eden Trabzonspor, genç ve potansiyelli futbolcuları kadrosuna katmak için yoğun mesai harcıyor. Transfer politikasının olumlu sonuçlarını da alan bordo-mavililer, 23 milyon TL kar açıklamıştı. Bordo-mavililerin ilgilendiği iki futbolcu ile ilgili de transfer açıklaması geldi.

Ekonomik anlamda Süper Lig kulüplerine örnek teşkil eden Trabzonspor, transfer çalışmalarına corona virüsü nedeniyle verilen arada devam ediyor.

Gelecek sezon için iddialı bir kadro kurmak isteyen bordo-mavililer yurt içinde ve yurt dışında çalışmalarını sürdürüyor.

Sezon sonunda şampiyonluk ipini göğüsleyerek Şampiyonlar Ligi'nde yeniden boy göstermek isteyen bordo-mavililer, gelecek vaadeden futbolculara yönelmeye devam ediyor.

Bordo-mavililer altyapıdan yetiştirdiği futbolcuların yanı sıra, diğer kulüplerde yüksek performans gösteren genç futbolcuları da kadrosuna katmak için yoğun mesai harcıyor.

TRANSFERDE SIKI TEDBİRLER HAYATA GEÇİRİLDİ

Mali Fair-Play'in yanı sıra TFF talimatlarına uyan ilk kulüp olan Karadeniz ekibi, corona virüsü sonrası ortaya çıkacak ekonomik tabloyu en az hasarla atlatmak için geçtiğimiz sezondan beri uyguladığı mali planlama üzerinde çalışmalarına devam ederken, transferde de daha sıkı tedbirleri hayata geçirecek.

KARİYER DEĞİL POTANSİYEL SATIN ALINACAK

Son iki sezondur uyguladığı transfer politikasıyla hem ekonomik hemde sportif manadan önemli bir başarı trendi yakalayan Karadeniz ekibi, Teknik Direktör Hüseyin Çimşir yönetiminde transfer politikasını oyuncunun kariyerine değil potansiyeline ve takıma neler katabileceğine bakarak gerçekleştirecek

ALİ TANDOĞAN'DAN AÇIKLAMA GELDİ

Teknik direktör Ali Tandoğan, Trabzonspor'un gündeminde yer alan Balıkesirsporlu Rahmi Anıl Başaran ve Altay'da forma giyen Cenk Özkaçar hakkında açıklama yaptı.

Tandoğan, Trabzonspor'un Rahmi Anıl Başaran ve Cenk Özkaçar'a teklif yaptığını açıkladı.

Radyospor'da Salim Manav'ın canlı yayın konuğu olan Ali Tandoğan, "Lig devam ederken Trabzonspor ve Başakşehir çok iyi bir hava yakalamıştı. Galatasaray çok iyi form tutmuştu, bu 3 takım şampiyonluğun en büyük adayı.

Lig devam ederse bu 3 takımdan birisi şampiyon olacak. Fakat şu anda net bir şey diyemiyorum. Liglere ara verilmesi futbolcuların formunu da mutlaka etkileyecektir." ifadelerini kullandı.

HÜSEYİN ÇİMŞİR'DEN TRANSFER GÖRÜŞMESİ

Trabzonspor'un gündeminde yer alan eski öğrencileri Rahmi Anıl Başaran ve Cenk Özkaçar hakkında ise Tandoğan, "Rahmi Anıl'a Balıkesirspor'da şans verdik ve olumlu tepkiler aldık.

Rahmi Anıl'ın eksikleri var, her geçen gün performansını artırıyor. Hüseyin Çimşir benim Bursaspor'dan takım arkadaşım, Rahmi Anıl ve Cenk Özkaçar'la ilgili Hüseyin Hoca ile bir görüşmem oldu.

İki oyuncu için de olumlu referans verdim. Genç oyuncuların, Türk futboluna kazandırılması lazım. Benim antrenörlük hayatımda ana hedefim genç oyuncuları Türk futboluna kazandırmak.

Cenk Özkaçar'a Altay'da şans verdik, sol ayaklı fakat biz onu sağ stoper oynattık, o pozisyonda da sırıtmadı. Cenk, Avrupa'da oynayabilecek potansiyele sahip. Cenk, fiziğine göre de çok hızlı.

İki oyuncuya Trabzonspor transfer etmek istiyor. Hüseyin Hoca bana Cenk'i sorduğunda, 'Trabzonspor'da rahat oynar, birkaç yıl sonra Avrupa'ya 5-10 milyon Euro'ya transfer olur' dedim. Cenk'in stili Merih Demiral'ı anımsatıyor." açıklamasında bulundu.

Editör: TE Bilişim