1 Haziran 2017 ve 1 Haziran 2018 tarihli raporu paylaşan Bordo Mavililerde eski başkan Muharrem Usta’dan 36 milyon liranın faiziyle tahsil edildiği görüldü.

Raporlarda yer alan “Trabzonspor Kulübü Derneği Yönetim Kurulu’nun bir önceki dönem faaliyetleri incelemesi amacıyla yaptırmış olduğu özel amaçlı denetim raporunda ortaya ve bir önceki yönetim kurulunu temsilen eski yönetim kurulu başkanı Sayın Muharrem Usta’nın tazmin edeceği kabul ettiği bakiyelerden oluşmaktadır” ifadesi ile Muharrem Usta’dan denetleme raporlarında belirtilen 36 Milyon TL’yi alacaklarından mahsup ettiği anlaşıldı. Yasal faizleriyle birlikte yapılan mahsup işleminde Muharrem Usta’dan 38 Milyon TL tahsil edildiği öğrenildi

Hatırlanacağı üzere Trabzonspor Kulübü geçtiğimiz günlerde bağımsız denetçi raporlarından oluşan zarar nedeni ile Muharrem Usta hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunacağını ve disipline sevk etmeye hazırlandığını duyurmuştu.

Eski Başkan Muharrem Usta ise kabul ettiği 36 milyon liralık ödemeden vazgeçtiğini ve olayı yargıya taşıyacağını ifade etmişti.