Trabzonspor, Süper Lig'in 25. haftasında deplasmanda oynanan Gaziantep FK maçıyla ilgili TFF'ye kural hatası başvurusu yaptı.

Bordo mavililerin uzatma süresi olarak verilen 5 dakikalık sürenin oynatılmadığı için başvuruyu yaptığı kaydedildi.

TFF'nin konuyla alakalı bir kaç gün içinde karar vermesi bekleniyor.

Trabzonspor başvuruyu ise şu maddelere dayandırdı;

Süre, hakemin kanaatiyle değil, saatiyle ölçtüğü bir birimdir. Bu sebeple ölçümünde bu denli hata yapılması hakem hatası olarak değerlendirilemez, bu bir kural hatasıdır.

Müsabaka süresinin eksik oynanması, müsabakanın sonucuna doğrudan etki eder. Aksi halde futbol oyun kurallarında, futbol müsabakalarının 45 dakikalık 2 eşit devreden oluşacağı yerine, müsabakaların süresinin ve hatta devre arasının hakem tarafından belirleneceği yazılabilirdi. Müsabakaların ilk veya son saniyelerinde gol kaydedilmesi ve müsabaka sonucunun değişmesi mümkündür. Bu sebeple ikinci devre sonunda oynanması gerekirken, kural hatası sebebiyle oynanmayan 3 dakikalık süre, müsabakanın sonucuna doğrudan etki eder mahiyettedir.

Futbol Müsabaka Talimatı’nın “Uluslararası Futbol Oyun Kuralları’ndan Kaynaklanan İtirazlar” başlıklı 30. Maddesi uyarınca Futbol Oyun Kurallarına aykırı hareket edilmesinden doğan bir duruma karşı yapılacak itirazların yazılı olarak ve müsabakanın yapıldığı günün ertesinden başlayarak üçüncü gün saat 12.00’ye kadar itiraz harcının yatırıldığına dair makbuzu ile birlikte Merkez Hakem Kurulu’na iletilmek üzere, TFF Başkanlığı’na yapılır, Merkez Hakem Kurulu, yapılan itiraz üzerine incelemesini yaparak tavsiye kararını TFF Yönetim Kurulu onayına sunar. 

Açıklanan gerekçelerle, söz konusu müsabakada kural hatası yapılması nedeniyle Futbol Müsabaka Talimatı’nın yukarıdaki maddesine uygun olarak süresi için itiraz etme gereği hasıl olmuştur.

Netice ve Talep : Açıklamış olduğumuz gerekçelerle; 07.03.2020 tarihinde Gaziantep Futbol Kulübü A.Ş. – Trabzonspor A.Ş. arasında oynanan Süper Lig Cemil Usta Sezonu müsabakasında kural hatası yapıldığının tespiti ile bu sebeple müsabakanın tekrarına karar verilmesi talep ederiz. Saygılarımızla,

Editör: TE Bilişim