Ahmet Ağaoğlu yönetimi yeni bir yola giren Trabzonspor, deyim yerindeyse 1 verip 5 aldı. Öncelikle maliyetleri düşürerek kemer sıkma kararı alan yönetim, buna uygun olarak transferde de minumum bir para harcadı ve 'para-verim' ilişkisinin doğru orantılı olmadığını bir kez daha ortaya çıkardı. Sezon başında kadrosuna kattığı yabancı oyuncular, ligde geride kalan süreçte bordo-mavili takıma yaptıkları katkılar ile maliyetlerini çıkardılar.
Trabzonspor sezon başında transfer ettiği Nwakaeme, Ekuban ve Hosseini için 2 milyon 150 bin euro gibi bir rakam öderken, Amiri ve Toure için ise bonservis bedeli vermedi.

MALIYETLERINI ÇIKARDILAR
Trabzonspor bu sezon galibiyetlerden ve beraberliklerden önemli bir gelir elde etti. Spor Toto Süper Lig'de geride kalan 30 haftada 15 galibiyet ve 8 beraberlik elde eden bordo-mavililer, bu kazanımlara karşılık 48 milyon 100 bin TL'lik bir gelir elde etti. 48.1 milyon TL'lik kazanımın 23.6 milyon TL'lik bölümüne direkt katkı sağlayan yeni transferler böylelikle maliyetlerini de fazlasıyla karşılamış oldu. Ayrıca bu futbolcuların katkısı ile Avrupa kupalarına katılmaya çok yakın olan Fırtına, böylece 3 yıllık bu özlemini de dindirmek üzere. Lig yarışında geride kalınmaması da tarafı mutlu eden başka bir etken.

BURAK YILMAZ'I GEÇTİ
NWAKAEME:
11 GOL, 8 ASIST

Sezon başında İsrail takımlarından H. Beer Sheva'dan 1 milyon 100 bin euro'ya transfer edilen Nwakaeme, bordomavili takımın hücum hattına büyük katkı sağladı. Süper Lig'de 23 maçta forma giyen Nwakaeme, bu periyotta 10 gol atıp, 7 de asist yaptı. Ziraat Türkiye Kupası'nda da 4 maçta 1 gol ve 1 asist yapan Nijeryalı'nın, gol sevinci yaşadığı müsabakalarda Karadeniz ekibi yenilgi yüzü görmedi.

23.6 MILYON TL KAZANDIRDILAR
EKUBAN:
8 GOL, 3 ASIST

Bordo-mavili ekibe İngiltere'nin Leeds United ekibinden 200 bin euro kiralama bedeli ile transfer olan Gana asıllı İtalyan oyuncu Ekuban, ligde 25 maçta oynadı. 5 gol ve 2 asist yapan oyuncu, Türkiye Kupası'nda ise 7 maçta forma giyerek 3 gol ve 1 asistlik performans sergiledi. Trabzonspor'a kritik maçlarda nefes aldıran 25 yaşındaki yıldız, hücum hattına önemli katkı sağladı.

ZARGO TOURE
Fransa'nın Lorient takımında 350 bin euro karşılığın transfer edilen Toure ise ligde 25 lig maçında forma giydi. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 kez görev yaparak, Hüseyin, Hosseini ile takımın savunma gücünü önemli katkı sağladı.

FORVETLERİ SOLLADI
Nijeryalı kanat oyuncusu Nwakaeme, sezon başından itibaren penaltı atışları çıkarıldığında takımında gole en fazla katkı yapan isim oldu. Nwakaeme 90 dakika başında 0.72 gol veya asist ortalaması yakalarken, Trabzonspor'dan Beşiktaş'a giden Burak 0.70 ile ikinci, Diagne ise 0.66 ile üçüncü oldu. Bu futbolcuları Visca ve Fernandes takip etti.

AMIRI:3 GOL
İran'dan sözleşme imzalatılan ilk oyuncu olan Amiri, Persepolis takımında sezon başında bedelsiz olarak transfer edildi. Çalışkanlığı ve enerjisiyle dikkat çeken oyuncu, kas ve iç bağ yaralanması nedeniyle maçlar kaçırdı. Spor Toto Süper Lig'de 19 kez forma giyen Amiri, 1 gol sevinci yaşadı. 31 yaşındaki oyuncu, Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 maçta 2 gol atarak takıma katkı sağlamaya çalıştı.

HOSSEİNİ: 1 GOL, 1 ASİST
Hücum hattında Nwakaeme ve Ekuban, Rodallega ile iyi bir uyum yakalayarak takımın önemli kozlarını olurken, savunmada da benzer bir tablo oluştu. Bordo-mavililerin sezon başında İran'ın Esteghlal takımında 600 bin dolar bedelle aldığı stoper Majed Hosseini 22 lig maçında 1 asist yaptı. Ziraat Türkiye Kupası'nda ise 4 kez oynadı ve 1 gol kaydetti.


DOĞRULAR VE YANLIŞLAR
Trabzon'a yıldız oyuncular yüksek maliyetlerle geldiler. Gelmez diye bir şey yok yani, bu geçmişte görüldü. Gelen yıldızların paraları ödenmediğinde ürettikleri işlerin nasıl düştüğünü hep birlikte yaşadık. Aslında futbolcuların yıldız ya da değil, parasal tatminleri yapılmadığında performansları genelde birbirine eşittir. Burada sorun büyük umutlarla alınan düşük iş üretmesiyle yaşanan kayıplar. Trabzonspor bu yıl birçok doğruyu bir araya getirdi. Düşük maliyet, karakterli yabancı seçimi, yüksek performans. Öde, performans al. İlgilen performans al!

MAÇ SAAT 20.30'A ALINDI
Süper Lig'de pazartesi günü oynanacak Trabzonspor-Kayserispor maçlarının saati 30 dakika ileri alındı. Taraftarlar, 20.00'de başlayacak karşılaşmanın iftar saatine denk geldiği gerekçesiyle tepki göstermişti. Buna göre maç saat 20.30'a alındı.