İŞTE TRABZONSPOR'DAN YAPILAN AÇIKLAMA;
 

Tüzüğümüze aykırı yapılan fazla üyelerin, üyelikten çıkartılmasıyla ilgili açıklama

Divan Başkanlık Kurulu, Denetleme Kurulu, Sicil Kurulu ve Disiplin Kurulu’nun;

2014 yılının başından itibaren yapılan fazla üyeler için Divan Genel Kurulu’nun bu üyeliklere ilişkin bir gündem maddesi ve kabul kararı olmadan tüzük çerçevesinde yönetim kuruluna verilmiş üye yapma maksimum sayısının üzerine çıkıldığı ve tüzüğün 10/c maddesinin ihlal edildiği yönündeki görüşleri doğrultusunda yönetim kurulumuz tarafından bir karar alınmış bulunmaktadır. Buna karara göre tüzüğümüzün 23. Maddesi uyarınca o döneme ait fazla üyeler, üyelikten çıkartılmıştır.

Amaç; bu üyeleri tüzüğe uygun hale getirmek olup, bir mağduriyet yaşanmaması amacıyla ilgili kişilerin herhangi bir itirazda bulunmadan yeni baştan kulübümüze müracaat etmeleri halinde giriş aidatı ödemeden bu başvuruları işleme alınarak değerlendirilecektir.

Bu vesileyle yönetimimizin, tüzüğümüze aykırı olarak sergilenen hukuk dışı her türlü eyleme karşı olduğunu bir defa daha vurgulamak isteriz.

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Tüzüğümüzün ‘Üyelik Hükümleri’ni kapsayan 10/c maddesi:

“… üyeliğe kabul döneminde, başvuruda bulunan üye adaylarının, bir önceki yılın üye sayısının yüzde beşi kadarı üyeliğe kabul edilir. Bu oran, ilgili dönem içerisinde bir defaya mahsus olmak üzere, divan genel kurulunun görüşü alınarak yönetim kurulu tarafından arttırılabilir.”

Tüzüğümüzün ‘Üyelikten Çıkarma’ başlıklı 23. Maddesi:

“Üye; tüzükte belirtilen nedenlerle ve Disiplin Kurulu tarafından verilecek kararla üyelikten çıkarılır. Kulüpten çıkarılan üyelerin yeniden üyelik başvurusu kabul edilmez.”