Trabzonspor daha önce transfer etmeye çalıştığı ancak başarılı olamadığı Efecan Karaca yeniden harekete geçmeye karar verdi. Gervinho ve Edgar IE'nin sezonu kapamasının ardından Bordo-Mavililer transfer politikasında değişikliğe gitti. 

Takas ve para formülü
Bordo mavililer önceki transfer döneminde yine gündeme gelen Efecan Karaca için yeni bir teklif yaptı. Milli oyuncu gelmeye sıcak bakarken takas artı para formülüyle bu transfer bitirilmeye çalışılacak. 

28 yaşında A milli takıma çağırıldı
Efecan Karaca bu sezon ilk 11'de 15 maça çıktı ve 2 sarı kart ve 0 kırmızı kart gördü. Karaca bu sezon ayrıca 6 asist ve 2 gol katkısı verdi. Efecan Karaca 2017 yılında ilk kez Türkiye A milli takımına çağrıldı. Karaca Türkiye A milli takımı ile 5 maçta forma giyerek 1 gol attı. 

Alanyaspor'da başarılı istatistik
Efecan Karaca, Alanyaspor ile tam 252 maça çıkmıştır. Efecan Karaca Alanyaspor ile çıkmış olduğu 252 maçta 23 gol atarak 41 tane de asist yapmıştır. Daha sonra Efecan Karaca en fazla forma giydiği takım Kartalspor olmuştur. Kartalspor'da da 56 maçta oynayan Efecan Karaca 4 gol atarak 2 tane de asist yapmıştır. Efecan Karaca bir dönem de Gaziantep FK forması giymiş olup Gaziantep FK ile 37 maça çıkan yetenekli futbolcu 2 gol atmıştır. Bu maçlarda asist yapamamıştır. Sarıyer takımı ile de 23 maça çıkmış 6 gol atmıştır.