Ligde yoluna namağlup ve 9 puanla devam eden bordo-mavililer zirvedeki yerini korumak için sahaya çıkıyor. Abdullah Avcı’nın en büyük avantajı ise formda olan hücum hattı. İşte 10 maddede Trabzonspor...

1- Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Avrupa ve lig maçlarından dinlenmeye fırsat bulamayan oyuncularına 5 gün izin vermişti. Bu kısa tatille futbolculara jest yapıldı.

2- Avcı ve ekibi, bu sürede Galatasaray'ın yeni transferlerini analiz etti ve rakibinin oyun planı üzerine çalıştı.

3- Sakatlardan gelen haberler, teknik ekibi sevindirdi. Peres oynayabilecek seviyeye ulaşırken, Cornelius ve Trondsen iyileşti. Gervinho ise hafif tempolu çalışmalar yaptı.

4- Dorukhan Toköz de takımla çalışmalara başladı. Abdullah Avcı, Dorukhan ile hem orta sahayı hem de savunmanın sağ kanadını yedeklemeyi planlıyor.

5- Keyifleri kaçıran tek haber Djaniny'den geldi. Adalesinden sakatlanan 30 yaşındaki forvet oyuncusunun bugün oynama ihtimali bir hayli düşük.

6- Avcı, bu sezon şampiyonluk mücadelesi ile başladıkları ligde en kritik maçlardan birine çıkacaklarının farkında. Bu nedenle tecrübeli teknik adam yaşadığı heyecanı antrenmanda sık sık oyuncularına da aktardı.

7- Bordo-mavili takım, G.Saray maçına özel önlem almayacak. Ancak Anthony Nwakaeme ve Anastasios Bakasetas başta olmak üzere oyunculara özellikle ofansif olarak daha fazla sorumluluk almaları konusunda serbestlik tanınacak.

8- Takımın eski futbolcuları, yeni transferlere Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş ile oynanan maçların atmosferinin farklı olduğunu anlatarak, motive etti.

9- Zihinsel performans antrenörü Yaşar Çevikel'in desteğiyle oyuncularla zorlu maç için motivasyon görüşmeleri yapıldı.

10- Lıder girdikleri haftadan lider çıkmak isteyen Trabzonsporlu oyuncular, kenetlenerek galibiyet yemini etti. (Sabah)