Trabzonspor 50. Olağan Divan Kurulu'nda Başkan Ahmet Ağaoğlu bilgilendirmelerde bulunuyor.

Ağaoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar şöyle;

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu, Divan Genel Kurulu'nda yaptığı açıklamada ''Fazla detaylara girmeden Ali Sürmen'in de ifade ettiği gibi 2021-22 sezonu ile ilgili faaliyetler ve ekonomik yapıyla ilgili bilgilendirmek istiyorum. Transferlerimizi ilk hazırlık kampına yetiştirdik, çekirdek yapıyı sezon başlamadan bitirdik. Çalışma izleme ekibi, teknik ekip ve hocamıızn işbirliğinde neticelendirildi. İmkanları biraz zorlayarak biraz ama %5 -10'luk limit içinde kaldığımız transferler. Başarılı bir kamp dönemi gerçekleştirdik. Kendisi gitmekte ısrarca olan Ekuban'da Genoa'ya transfer oldu. Kendi isteği ile ayrıldı. Oluşturduğumuz takım bütçesi 23 milyon Euro. Yaklaşık 5-6 milyon Euro artış söz konusu. Mücadelenin adı şampiyonluk mücadelesisiyle 25-30 bandında kadro oluşturma zorunluğu var. Parolamız buydu. 23 milyon Euro net maaş ile sınırladık. Ocak ayında gerekli takviyeler yapılabilir, hocamız ve izleme kurulunun sunacğaı çalışmayla olacaktır. Geldiğimiz zaman en önemli hedeflerimizden birisiydi. Çok sıkıntılı 36 ay yaşadık. Özellikle 24 aylık süreç, ülkenin içinde bulunduğu sağlık koşulları ve takip eden ekonomik koşullar. Bütün dünya bunun acısını çekiyor, kapamaların neden olduğu işsizlik, alşım gücünün düşmesi gibi olumsuz sürecin yaşandığu bir dönem. Arkamızda bırakmadık bütün dünya bedel ödemeye deam edecek. En fazla hasarı altyapı gördü. Gelişim liglerinin tamamına yakın bir yerde antrenman dahi yapılmadı. Altyapıda geçtğimiz sene U19 takımımız Türkiye şampiyonu oldu. Bugün de mücadelesinde Avrupda devam ediyor. En fazla altyapıya önem verdik. Özkan Sümer akademesi tam teşekkülü olarak hizmette. Gelirseniz şeref duyacağız Pazar günü 13-15 arası Avrupada dahi kulüplerin sahip olamadığı bir futbol yerini hizmete sunacağız. 112 yatak kapasiteli restoran, derslik, fitness salon, derslik ve bütün imakanlarıyla eşi benzeri olmayan tesislerimizi devreye soktuk. Futbol ekonomisinin bugününü ve geleceğini göz önünde bulundurduğunuz zaman bu tesisler altyapı olarak hizmet edecek tesislerdir. En büyük hizmetimizin bu olduğuna inanıyorum. Kadın futbol takımımızı kurarak çalışmalara başladık. 2021-22 sezonunda Türkiye Süper Ligi'nde mücadelesini sürdürecek.'' ifadelerini kullandı.

"Avrupa'da bile olmayan futbol akademisini devreye sokuyoruz"

"Pazar günü saat 13.00-15.00 arası Avrupa'da en büyük kulüplerin dahi sahip olamadığı bir futbol akademisini devreye sokuyoruz. 112 yatak kapasiteli, fitness salonları, restoranı, dersliği, konferans salonları olan bir tesis. Altyapıya hizmet hak ettiği şekilde değerlendirilmez ama biz bunu Trabzonspor'un hem sportif hem de ekonomik olarak çıkış noktası olarak görüyoruz. Kadın futbol takımımız da önümüzdeki sezon Süper Lig'de mücadelesini verecek."

"Bu takımı canından çok seven taraftarlara bir şampiyonluk borcumuz var"

"Lige iyi başladık iyi gidiyoruz. Şu an lideriz ama önümüzde üç koca mevsim var. Futbolda da savaşta olduğu gibi cephede sıcak savaş, propaganda ve algı olarak da soğuk savaş var. Takımın sahada göstereceği performans şampiyonluk için yetmeyebilir. Taraftar desteğinden yoksun bir Trabzonspor'un bu başarıyı elde etmesi mümkün değildir. Bu takımı canından çok seven taraftarlara bir şampiyonluk borcumuz var. Dışarıdaki her türlü algıya uyanık olmalıyız. 1-2 hafta sonra algılarla karşı karşıya gelebiliriz. Sezon sonu inşallah hak ettiğimiz o ipi göğüslemeyi Allah bize nasip eder."