Trabzonspor, yepyeni bir kadro kurarken çok sayıda transfere imza atmış, ancak sağ bek ve sağ açık noktasında takviye yetiştirilememişti. Bunda ekonomik olarak kulübün içinde bulunduğu durumun ve maliyetli isimlerin geç ayrılması başrolü oynamıştı.

Ancak sezona bu bölgede sorunların girilmesi üzerine geçtiğimiz haftaki Osmanlıspor mücadelesinden sonra teknik direktör Ersun Yanal bir açıklama yapmış ve “Artık devre arasına kadar böyle” ifadelerini kullanmıştı. Bu mesajı alan Başkan Muharrem Usta da, “Hocamız haklı. İsteklerini ve takımın ihtiyaçlarını biliyoruz, gidereceğiz” demişti. Usta’nın sözlerinin perde arkası netleşmeye başladı.

Kampa yetiştirilecek

Buna göre sezon biter bitmez çalışmalara başlayan Bordo-Mavililer’in izleme-araştırma ekibi, sezon başında gündeme gelen isimler başta olmak üzere şimdiden listesini şekillendiriyor. Trabzonspor’un profesyonelleri, teknik direktör Ersun Yanal’a çok alternatifli bir rapor sunacak.

O rapor doğrultusunda da yönetim işi bitirecek. Ancak hem ara transferin zorluğunu hem de maliyetini düşünen Karadeniz temsilcisinin yöneticileri, işi ocak ayına bırakmayacak. Yanal’ın karar vereceği oyuncular ve kulüpleriyle erkenden masaya oturulacak, teklifler yapılacak. Böylece sağ bek ve sağ açık transferinin devre arası kampına yetişmesi de sağlanmış olacak.
Editör: TE Bilişim