90 dakika sonunda Hüseyin Avni Aker'de gülen taraf 3-1'lik skorla Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren gollerin ikisi  Malouda'dan biri Olcan'dan gelirken, konuk ekibin tek golünü Yasin kaydetti.

Bu sonucun ardından Trabzonspor Spor Toto Süper Lig'deki puanını 23'e yükseltirken, Kayseri Erciyesspor 12 puanda kaldı. Bu galibiyetle Trabzonspor ligde sahasında oynadığı son 3 maçı da kazanmış oldu.

AVNİ AKER'DE SESSİZLİĞİ O BOZDU

Maçın başından bu yana üstünlüğü elinde bulunduran taraf olan Trabzonspor aradığı golü de 14. dakikada Malouda ile buldu. Olcan'ın Henrique'ye pasında savunma müdahalede bulundu. Boşta kalan topu ceza sahası içinde Malouda önünde buldu ve Malouda bekletmeden topu ağlara göndermeyi başardı. Malouda'nın 14. dakikadaki bu golüyle Trabzonspor 1-0 öne geçti.

HENRIQUE BU KEZ GOLÜ KURTARDI

Karşılaşmanın 21. dakikasında Kayseri Erciyesspor gole çok yaklaştı. Sol kanattan kullanılan kornerde Yasin boşa çıkarak düzgün bir kafa vuruşu çıkardı. Kaleye giden topu çizgi üzerinden Henrique son anda kornere çelmeyi başardı.

OLCAN DİREĞİ GEÇEMEDİ

30. dakikada savunmanın arkasına koşu yapan Olcan'a yapılan faul sonrası Trabzonspor ceza sahası dışında bir serbest vuruş kazandı. Faule maruz kalan olcan topun başına geçti. Milli futbolcu barajın üzerinden çok düzgün bir şut çıkardı ancak top üst direğe çarparak oyun alanına gerdi döndü ve K.Erciyesspor savunması tarafından uzaklaştırıldı.

VLEMINCKX'E KARŞI ONUR KIVRAK

Bu pozisyondan iki dakika sonra Vleminckx, rakip ceza sahası içerisinde topla buluşur buluşmaz çok sert ve düzgün bir vuruş çıkardı. Ancak Onur son anda topu kornere tokatlamayı başardı.

Karşılıklı ataklar şeklinde geçen ilk yarını son dakikasında yine Onur ile Vleminckx karşı karşıya kaldı. Sol kanattan ceza sahası içine açılan ortaya Vleminckx altıpasa çok yakın bir noktadan sert bir şut çıkardı ancak Onur son anda ayaklarıyla topu çelmeyi başardı. İlk yarının son düdüğünün ardından Vleminckx ile Onur, iki önemli pozisyon hakkında sıcak bir diyalog da yaşadı.

GOLLER PEŞ PEŞE GELDİ

İkinci yarının başında Trabzonspor'da Mustafa Akçay oyuna ilk müdahalesini yaptı ve ikinci yarının başında Soner yerine oyuna Adrian dahil oldu. Karşılıklı ataklar şeklinde başlayan ikinci yarıda goller de peş peşe geldi. 57. dakika oynanırken, ceza sahası içinde Olcan'dan seken top Malouda'ya geldi. Savunma oyuncuları arasında Malouda topa dokunurken, top iki savunmacı ve kalecinin eşliğinde yerden çok yavaş bir şekilde kaleye doğru gitti. 3 Erciyesli oyuncu arasındaki anlaşmazlık sonrası top çok yavaş bir şekilde çizgiyi geçerken, Trabzonspor 57. dakikada bu golle 2-0 öne geçti.

Bu golden sadece iki dakika sonra Yasin, çok şık bir vuruşla takımı adına ilk golü attı. Yasin, sol kanattan aldığı topu içeri doğru biraz sürdükten sonra ceza sahası dışından çok şert ve düzgün bir şut çıkardı. Onur üzerine gelen topa dokunabilmesine rağmen, top Onur'dan sektikten sonra üst direğe çarpıp ağlarla buluştu ve Erciyesspor 59. dakikada skoru 2-1'e getirdi.

81. dakikada hızlı bir kontratağa çıkan Trabzonspor'da kaleci ile karşı karşıya kalan Henrique, boşta duran Olcan'a pasını çıkardı ve Olcan da boş kaleye yaptığı vuruşla topu ağlara gönderdi. Bu golle Trabzonspor 81. dakikada farkı 2'ye çıkardı.

Kalan sürede konuk ekip skoru dengelemek için bastırsa da, başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Trabzonspor, Kayseri Erciyesspor'u 3-1 mağlup etti.
Editör: TE Bilişim