Spor Toto Süper Lig'de 15. hafta maçında Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya geldi. Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan mücadelede kazanan 3-0'lık skorla Trabzonspor oldu.

Trabzonspor'a galibiyeti getiren golleri 45. dakikada Burak Yılmaz, 90. dakikada Hugo Rodallega ve 90+4. dakikada Matus Bero kaydetti. Bordo-mavili takımın formda golcüsü, Süper Lig'de bu sezon 12 maçta 13 gol kaydederek önemli bir istatistiğin altına imza attı.

Süper Lig'de Rıza Çalımbay yönetiminde son 6 haftada 5. galibiyetini alan ve arka arkaya 4. lig maçını kazanan Trabzonspor, puanını 25'e yükseltti. Kasımpaşa 18 puanda kaldı.

Spor Toto Süper Lig'de gelecek hafta Kasımpaşa, Gençlerbirliği'ne konuk olacak. Trabzonspor, Bursaspor'u ağırlayacak.

RIZA ÇALIMBAY'DAN KADRODA ÜÇ DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 15. haftasında deplasmanda Kasımpaşa ile karşılaşan Trabzonspor'da teknik direktör Rıza Çalımbay, geçen hafta oynadıkları Antalyaspor maçının kadrosunda 3 değişiklik yaptı.

Kasımpaşa Recep Tayyip Erdoğan Stadı'nda oynanan maçta Çalımbay, sakatlıkları devam eden Jan Durica ile Okay Yokuşlu'nun yanı sıra Castillo'yu da ilk 11'de görevlendirmezken, bu isimlerin yerine Juraj Kucka, Abdülkadir Ömür ve Emmanuel Mas'a formayı teslim etti.

ABDÜLKADİR, ÇALIMBAY İLE LİGDE İLK KEZ 11'DE

Genç futbolcu Abdülkadir Ömür, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde ilk kez bir Süper Lig maçında 11'de oynadı. Bordo-mavililer, Çalımbay yönetiminde ligde 6 karşılaşmaya çıkarken, tecrübeli teknik adam bütün müsabakalarda genç futbolcuyu yedek soyundurdu.

Abdülkadir'e ligde sadece Osmanlıspor karşısında oynama şansı vermeyen Çalımbay, genç futbolcuyu 7. lig maçında ilk 11'de görevlendirdi. Abdülkadir Ömür, teknik direktör Rıza Çalımbay yönetiminde sadece Ziraat Türkiye Kupası'nda Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev almıştı.

TRABZONSPOR'DA 4 EKSİK!

Trabzonspor'da sakatlıkları devam eden Jan Durica, Okay Yokuşlu ve Uğur Demirok ile hasta olan kaleci Alvarado Esteban Kasımpaşa karşısında ilk 21 kişilik kadroda yer almadı. Sezon başında büyük umutlarla transfer edilen ve beklentileri bir türlü karşılayamayan Jose Sosa ise karşılaşmaya yedek kulübesinde başladı. Arjantinli futbolcu, Rıza Çalımbay yönetiminde 2 hafta sonra maç kadrosuna dahil edildi.

TRABZONSPOR'A DESTEK

Trabzonspor taraftarları, Kasımpaşa karşısında takımını yalnız bırakmadı. Karşılaşma öncesinde gruplar halinde stat çevresini dolduran bordo-mavili taraftarlar, tribünde kendilerine ayrılan bölümün tamamını doldurdu. Mücadele öncesinde kaptan Onur Kıvrak başta olmak üzere futbolcularına sevgi gösterilerinde bulunan bordo-mavili taraftarlar, oyuncuları tek tek yanlarına çağırdı.

KASIMPAŞA'DA İKİ DEĞİŞİKLİK!

Kasımpaşa Teknik Direktörü Kemal Özdeş, Trabzonspor karşısında takımını 2 farklı isimle sahaya sürdü. Tecrübeli çalıştırıcı, cezalı durumda bulunan Bernard Mensah'ın yanı sıra Veysel Sarı'ya da Trabzonspor karşısında ilk 11'de görev vermedi. Özdeş, geçen hafta cezalı durumda bulunan Loret Sadiku'nun yanı sıra Neumayr'a da ilk 11'de şans tanıdı.

MIRCEA LUCERSCU MAÇI İZLEDİ!

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Mircea Lucescu, Kasımpaşa ile Trabzonspor arasında oynanan karşılaşmayı izledi. Lucescu, karşılaşmayı yardımcısı Tayfur Havutçu ile takip etti. Trabzonspor'un eski iki başkanı Nuri Albayrak ve Mustafa Günaydın da karşılaşmayı izleyenler arasında yer aldı. Öte yandan Kasımpaşa ile Trabzonsporlu futbolcular, sahaya "Kudüs Kırmızı Çizgimizdir" pankartıyla çıktı.

TRABZONSPOR'U KRAL'I BURAK YILMAZ GOLÜNÜ ATTI!

Trabzonspor, Kasımpaşa deplasmanında maça hızlı başlayarak gol bulmaya çalıştı. Ancak Kasımpaşa, Trabzonspor'un oyununu bozarak, bordo-mavili takımının ilk dakikalarda durdurmayı başardı. Dakikalar ilerledikçe Kasımpaşa da hücumda etkili olmaya çalıştı ve kazandığı toplarla hızlı atklar geliştirmeye çalıştı. Maçın 45+1. dakikasına kadar iki takım savunması da hat yapmadı. Ancak ilk yarının son saniyelerinde sahneye çıkan Trabzonsporlu Burak Yılmaz, harika bir vuruş kaleci Ramazan Köse'yi mağlup etti ve soyunmda odasına bordo-mavililer 1-0 önde girdi.

TREZEGUET VE NEUMAYR ETKİSİZ KALDI!

İkinci yarı başlarken, Kasımpaşa'da teknik direktör Kemal Özdeş, Trezeguet'i oyundan alınırken, Franck Etoundi sahaya sürdü. Beraberlik golünü bulmak için riskler alan Kasımpaşa, Trabzonspor ceza sahasıan bir türlü çok adamla gidemedi. Markus Neumayr da Trabzonspor maçında etkili olamayınca, Kemal Özdeş, Hasan Bilal'i sahaya sürdü.

TRABZONSPOR HIZLI ATAKLARI DEĞERLENDİREMEDİ!

Trabzonspor maçın ikinci yarısında daha kontrollü bir oyun sergilerken, çok sayıda hızlı hücum şansı yakaladı. Ancak bordo-mavili futbolcular, hızlı atakları sırasında doğru paslaşmaları yapmayınca ikinci gol için fırsat üretemediler. Mustafa Akbaşa'ın sakatlanması nedeniyle zorunlu değişik yapan Rıza Çalımbay, Olcay Şahan'ı sahay sürmeyi tercih etti. Çalımbay daha sonra ise Trabzonspor'da Yusuf Yazıcı oyundan aldı ve Matus Bero'ya görev verdi.

PENALTI BEKLENTİSİ, BURAK YILMAZ KAÇIRDI!

Karşılaşmanın ikinci yarısında dakikalar 68'i gösterdiğinde, Kasımpaşa'nın şutunda top ceza sahası içinde bulunan Juraj Kucka'dan döndü. Kasımpaşalı futbolcular bu pozisyonda penaltı beklerken, pozisyona çok yakın olan hakem Hüseyin Göçek, topun Kucka'nın göğsüne çarptığını belirtti ve pozisyonda penaltı olmadığı ifade etti. Maçın 75. dakikasında Joao Pereira'nın ortasında bomboş durumda kafayı vuran Burak Yılmaz, topu kaleci Ramazan Köse'nin üzerine nişanlayarak büyük bir fırsatı kaçırdı.

HUGO RODALLEGA VE MATUS BERO'NUN GOLLERİ...

Trabzonspor'da maçın 85. dakikasında Rıza Çalımbay, Dame N'Doye'yi kenara alırken Hugo Rodallega'yı sahaya sürdü. Maçın son bölümünde Kasımpaşa, Michael Rangel ile net bir fırsatı kaçırırken, Onur Kıvrak harika bir kurtarışın altına imza attı. Bu pozisyondan sonra rakip kaleye gol için giden Trabzonspor, 90. dakikada Hugo Rodallega ile durumu 2-0 yaptı ve rahatladı. Maçın 90+4. dakikasında ise oyuna sonradan giren bir diğer isim Matus Bero sahneye çıktı ve attığı golle durumu 3-0 yaparken, skoru belirledi.

MAÇTAN DAKİKALAR

90'GOL Trabzonspor, Matus Bero'nun golü ile maçta farkı üçe çıkarıyor.
90'Müsabakanın sonuna oynanmamış süre olarak en az 5 dakika ilave ediliyor.
90'GOL Trabzonspor, Hugo Rodallega'nın golü ile maçta farkı ikiye çıkarıyor. Sağ kanatta Abdülkadir Ömür'ün pasıyla topla buluşan Olcay Şahan'ın yerden içeri gönderdiği pasa hareketlenen Hugo Rodallega'nın bekletmeden kaleye gönderdiği şutunda, Ramazan Köse'nin müdahalesi yeterli olmayınca meşin yuvarlak ağlarla buluşuyor.
90'Olcay Şahan golde asisti yapan oyuncu oluyor.
89'Kasımpaşa gole yaklaşıyor.
88'Syam Ben Youssef'in pasıyla topla buluşan David Pavelka'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.
85'Trabzonspor'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Dame N'Doye oyundan çıkarken, Hugo Rodallega yerine giren isim oluyor.
83'Kasımpaşa'da üçüncü ve son oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Samuel Eduok oyundan çıkarken, Michael Rangel yerine giren isim oluyor.
81'Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Matus Bero'nun ceza alanına gönderdiği ortasında Kenneth Omeruo kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor
80'Olcay Şahan'ın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği sert şutunda Ramazan Köse topu kornere çeliyor.
75'Trabzonspor gole yaklaşıyor. Joao Pereira'nın sağ kanattan kale ağzına gönderdiği ortasına yükselen Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda Ramazan Köse topa hakim olmayı başarıyor.
74'Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Ogenyi Onazi, John Murillo'ya kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
73'Kasımpaşa'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Markus Neumayr oyundan çıkarken, Hasan Bilal yerine giren isim oluyor.
70'Trabzonspor'da ikinci oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Yusuf Yazıcı oyundan çıkarken, Matus Bero yerine giren isim oluyor.
70'Abdülkadir Ömür'ün sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.
68'Ceza alanında sol çaprazda topla buluşan Olivier Veigneau'nun topu çekerek sağ ayağıyla kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.
65'Defansın arkasına atılan pasa hareketlenen Burak Yılmaz için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.
63'Ceza alanında topla buluşan Dame N'Doye'un kaleye gönderdiği şutunda top Syam Ben Youssef'dan geri geliyor. Pozisyonun devamında tekrar topla buluşan Dame N'Doye'un kaleye gönderdiği şutunda top kalenin solundan auta çıkıyor.
62'Konuk ekip Trabzonspor'da ilk oyuncu değişikliği gerçekleşiyor. Sakatlık geçiren Mustafa Akbaş oyundan çıkarken, Olcay Şahan yerine giren isim oluyor.
60'Mustafa Akbaş'ın sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.
57'Orta sahada yaşanan ikili mücadele sırasında Loret Sadiku, Burak Yılmaz'a kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
55'Ceza sahası dışında sol çaprazda kazanılan serbest vuruşu kullanan Markus Neumayr'ın doğrudan kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.
50'Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında, savunmadan seken topa hareketlenen Franck Etoundi'nin kafa vuruşunda top kalenin solundan auta çıkıyor.
48'Ogenyi Onazi'nin defansın arkasına gönderdiği pasa hareketlenen Abdülkadir Ömür için yan hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.
46'Ev sahibi Kasımpaşa ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başlıyor. Trezeguet oyundan alınırken, Franck Etoundi oyuna dahil oluyor.
46'Hakem Hüseyin Göçek ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya ev sahibi Kasımpaşa başlıyor.
45'Hakem Hüseyin Göçek ilk yarının son düdüğünü çalıyor ve mücadelenin ilk yarısı konuk ekip Trabzonspor'un 1-0'lık üstünlüğü ile tamamlanıyor.
45'GOL Trabzonspor, Burak Yılmaz'ın golü ile maçta öne geçiyor. Juraj Kucka'nın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Burak Yılmaz, içeri girerek Syam Ben Youssef'u ekarte ediyor ve sol ayağıyla yakın köşeye yaptığı vuruşla meşin yuvarlağı Ramazan Köse'nin solundan köşede ağlarla buluşturmayı başarıyor.
45'Juraj Kucka golde asisti yapan oyuncu oluyor.
45'Müsabakanın ilk yarısına oynanmamış süre olarak en az 1 dakika ilave ediliyor.
41'Emmanuel Mas'ın sol kanatta yerden ceza alanına gönderdiği ortasında Kenneth Omeruo topu uzaklaştırmayı başarıyor.
39'Dame N'Doye'un sağ kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Strahil Popov kafayla topu uzaklaştırmayı başarıyor.
37'Trabzonspor bu dakikalarda kısa paslarla rakip yarı alanda etkili olmaya çalışıyor.
32'Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde az farkla Trabzonspor'un üstünlüğü bulunuyor.
29'Yusuf Yazıcı'nın ceza sahası dışından kaleye gönderdiği şutunda Ramazan Köse topa hakim olmayı başarıyor.
26'Karşılaşma bu dakikalarda biraz daha düşük tempoda devam ediyor.
22'Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında Tomas Hubocan topu uzaklaştırıyor. Dönen topa hareketlenen Samuel Eduok'un, ceza sahası dışında sağ çaprazdan kaleye gönderdiği şutunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.
19'John Murillo'nun sakatlığı sebebiyle oyun kısa bir süre duruyor.
15'Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Hüseyin Göçek faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.
13'Sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasına hareketlenen Trezeguet'nin, arka direkte boş durumda yaptığı kafa vuruşunda Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.9'Sağ kanattan kazanılan korneri kullanan Yusuf Yazıcı'nın ceza alanına gönderdiği ortasında Syam Ben Youssef topu uzaklaştırmayı başarıyor.
8'Kazanılan serbest vuruşu kullanan Yusuf Yazıcı'nın doğrudan kaleye gönderdiği etkili şutunda Ramazan Köse topu kornere gönderiyor.
7'David Pavelka, topla birlikte hızla giden Abdülkadir Ömür'e ceza alanı önünde kontrolsüz bir müdahalede bulununca hakem Hüseyin Göçek tarafından sarı kartla cezalandırılıyor.
5'Sol kanattan kazanılan korneri kullanan Markus Neumayr'ın ceza alanına gönderdiği ortasında hakem Hüseyin Göçek faul gerekçesiyle oyunu durduruyor.
2'Olivier Veigneau'nun sol kanattan ceza alanına gönderdiği ortasında Onur Kıvrak topa hakim olmayı başarıyor.
1'Hakem Hüseyin Göçek maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye konuk ekip Trabzonspor başlıyor.
M.Ö.Süper Lig'in 15. hafta mücadelesinde Kasımpaşa ile Trabzonspor karşı karşıya geliyor.
 M.Ö.Recep Tayyip Erdoğan Stadyumu'nda saat 14:00'da başlayacak olan mücadeleyi hakem Hüseyin Göçek yönetecek.
 M.Ö.Ev sahibi Kasımpaşa, 14 hafta sonunda 5 galibiyet 3 beraberlik sonucu elde ettiği 18 puanla ligde 11. sırada yer alıyor.
 M.Ö.Konuk ekip Trabzonspor ise 6 galibiyet 4 beraberlik sonucu elde ettiği 22 puanla ligde 8. sırada yer alıyor.
M.Ö.İki takımın bu karşılaşmaya kadar aralarında yaptıkları 17 müsabakanın 4'ünü Kasımpaşa, 7'sini Trabzonspor kazanırken 6 müsabakada ise eşitlik bozulmadı.
 M.Ö.Ligdeki son maçında 4-2 Fenerbahçe'ye yenilen ev sahibi Kasımpaşa, öncesinde dört maçlık bir yenilmezlik serisi yakalamıştı.
 M.Ö.Kasımpaşa bu sezon Süper Lig'de evinde oynadığı maçlarda bir kez yenildi.
 M.Ö.Kasımpaşa Süper Lig'de Trabzonspor ile karşı karşıya geldiği son yedi maçta ise bir galibiyet alabildi.
 M.Ö.Ev sahibi Kasımpaşa'da cezalı olan Bernard Mensah ile sakat olan Bengali Koita bu karşılaşmada kadroda yer almıyor.
 M.Ö.Konuk ekip Trabzonspor cephesinde ise cezalı olan Theo Bongonda ile sakat olan Okay Yokuşlu, Uğur Demirok, Jan Durica ve Esteban Alvarado zorlu Kasımpaşa deplasmanında kadroda yer almıyor.
 M.Ö.Her iki takımda sahaya çıkıyor ve karşılaşma birazdan başlayacak.
M.Ö.Kasımpaşa'nın Trabzonspor 11'i: Ramazan, Popov, Youssef, Omeruo, Veigneau, Pavelka, Neumayr, Sadiku, Trezeguet, Murillo, Eduok.
 M.Ö.Trabzonspor'un Kasımpaşa 11'i: Onur, Pereira, Hubocan, Mustafa Akbaş, Mas, Onazi, Kucka, Yusuf Yazıcı, Abdülkadir, Burak Yılmaz, N'Doye.

Editör: TE Bilişim