Kulübün resmi internet sitesinden genel kurulun 7 Aralık Cumartesi günü Mehmet Ali Yılmaz Tesisleri’nde yapılacağı duyuruldu. Bu tarihte çoğunluğun sağlanamaması halinde ikinci toplantının aynı gündemle 15 Aralık 2013 Pazar günü Hayri Gür Spor Salonu’nda saat 10.00’da gerçekleştirileceği bildirildi. Kurul gündeminde yönetim kurulu seçimi yer almazken; denetleme, disiplin, sicil, arşiv ve müze kurullarının asil ve yedek üye seçimlerinin yapılacağı açıklandı.
Genel Kurul'un gündeminde ise seçim maddesi yer almayacak. Seçim maddesi olmayacağı için genel kurul tek günde başlayıp sonuçlanacak. Oturuma aidatlarını düzenli olarak ödeyen 7427 üyenin katılım hakkı bulunuyor. Yönetim bir kaç gün içerisinde resmi açıklamayı yaparak kesin tarihi kamuoyuna duyuracak. Genel kurul KTÜ Atatürk Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilecek. Genel Kurul'da kulübün ve bağlı şirketlerin mali tabloları üzerinde görüşmeler yapılacak

Bilindiği üzere genel kurullara önerge ile bile olsa seçim maddesi konulamıyor. Böyle bir gündem maddesi önerilmesini kongrenin divanı yürürlüğe koyma hakkına da sahip değil. Ancak, yönetimin 2014 yılı mali bütçesi ile ilgili oylamada ret kararı çıkarsa, yönetim müstafi sayılır ve iki ay içinde seçime gitmek zorunda kalır.