Trabzonspor’un seçimli olağan genel kurulunun devre arasında yapılmasının, lig biter bitmez yapılması konusunda değişikliğin gündemde olup olmadığı ile alakalı olarak gelen soruya cevap veren Divan Başkanı Ali Sürmen ve Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu dikkat çeken ifadeler kullandı.

Tüzük değişikliklerinde etkin olduğunu daha önceki yıllarda yapmış olduğu açıklamalarda belirten Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, son günlerde fazlasıyla tartışılan yeni tüzüğü tek başına değiştirmiş gibi gösterilmesine de tepki gösterdi.

Trabzonspor Divan Başkanı Ali Sürmen, ”Tüzükte etkin rol oynadım cümlesi.. Üyelerden biriydim. Komisyon başkanıydım. Ama az önce sayın Mehmet Ongan da saydı 12 kişi vardı orada. Belki oradaki söyleminiz 12 kişinin hiçbiri sahip çıkmıyor diyebilirsiniz. Ona bir şey diyemem. O bir takdirdir. Ama neticede bu tüzük tadilatları, genel kurula gelir. Genel kurul kabul etmezse zaten geçmez. Şimdi örneğin hatırlayın Sadri beyin döneminde de geldi oraya, bir iki maddede sorun oldu. Yönetim çekti geri. Şimdi etkin rol almak diye bir şey yok. Şu 10 yıldır bey bu konuda hazırlık yapıyordum. Sadri beyin döneminde de. Elbette ki benim biraz daha fazla bu konuda fikrim olabilir. Ama basına yansıdığı gibi “Ali Sürmen kendine tüzük yaptı” Dendiği zaman, buna benim cevap vermem doğru olmaz. Buna o komisyondakilerin cevap vermesi gerekirdi. İkincisi, ben eski tüzük ile seçildim zaten iki kere. Ben bu tüzük ile hiç seçilmedim. Benim öyle bir kaygım niye olsun ki. Şimdi Haziran ayında yapılmalı mı yapılmamalı mı? Bu o komisyonda da çok tartışıldı. Bir görüş deniyor ki, yıl başında yapıyoruz kongreyi, transferler yapmış yönetim o transferler ile o hoca ile eski yönetimin planlamasına göre devam ediyor. Diğer bir görüşte diyor ki, yönetim bitirsin Haziran’da veya Mayıs’ta yapalım gelen yeni yönetim planlamasını yapsın. Kongresini yapsın. Eğer Mayıs’ta kongre yapılacak ise Trabzonspor’un çok kurumsallaşması lazım. İnanılmaz kurumsallaşması lazım. Önce yönetmeliklerin acil yapılması lazım. Neden biliyor musun? Transfer politikaları her yönetime göre değil, kurumsal yapıya oturtulur ise Mayıs ayında gelen yönetim ona göre transferini yapar. Öbür türlü 4 kişinin 3 kişinin 2 kişinin yarıştığı bir yerde,  hangisinin kazanacağının belli olmadığı, mevcut yönetimin aday olup olmayacağının belli olmadığı bir yerde Mayıs ayında geldi birisi kazandı seçildi. Planlamayı hangi dönemde yapacak da Haziran’da transferi yapacak. Yani bu bir değerlendirmedir. Bu zaten tartışılıyor. Tüzük tadilat komisyonu değerlendirecek. Bu daha öncede tartışıldığı için o tartışmaları anlatıyorum ben aslında fikrimi değil.” İfadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü Başkanı Ahmet Ağaoğlu konu üzerine görüşlerini belirtirken şu ifadeleri kullandı;

“Benimde çok düşündüğüm bir konuydu. Doğrusu bende sezon sonu kongrenin yapılmasını düşünüyordum. Yani Mayıs ayında yapılsın. Fakat sizin de söylediğiniz gibi, çok ciddi kurumsal bir yapı olması lazım burada. Eğer mevcut yönetim devam edecekse orada bir sıkıntı yok. Zaten Mayıs veya Aralık bir şey fark etmiyor. Ancak şu anda özellikle bu konuda büyük kulüplerin yaşadığı sıkıntıyı görünce, yönetim belli değil. 4, 5 başkan adayı var. Bu idari sıkıntının kulübe sportif anlamda yansımasını da görüyoruz. Çünkü hiçbir hesap kitap yapılamıyor şu anda. Gelecek olan hangi hocayla çalışacak? Gelecek olan yönetim hangi transferleri gerçekleştirecek. Bunu da gördükten sonra, işin doğrusu bende biraz ürktüm. Doğrusu, Mayıs ayı sonunda gerçekleşmesi yönündeydi bende oluşan fikir. Ama birden fazla adayın adayın olduğu, bir belirsizliğin söz konusu olduğu yerde, bu defa sezonu kaçırıyorsunuz. Onun bedeli biraz daha ağır oluyor.”

HaberTS.com taraftara soruyor;

Editör: TE Bilişim