Süper Lig'in 7. haftasında Trabzonspor ile Alanyaspor karşı karşıya geldi. Medical Park Stadyumu'nda oynanan mücadele 1-1 sona erdi.

36. dakikada Famara Diedhiou ile Alanyaspor 1-0 öne geçti. Trabzonspor, 42. dakikada Andreas Cornelius'un golüyle skoru eşitledi.

Trabzonspor'da Hüseyin Türkmen, 27 ve 75. dakikalarda gördüğü iki sarı kartla takımını 10 kişi bıraktı.

Alanyaspor'u konuk ettiği 6. maçın 5'inde de kazanamayan Trabzonspor, 15 puana yükseldi. ancak liderlik koltuğunu bıraktı. Aytemiz Alanyaspor ise Bülent Korkmaz dönemindeki namağlup serisini devam ettirerek 13 puana yükseldi.

Trabzonspor, gelecek hafta Kayserispor'a konuk olacak. Aytemiz Alanyaspor ise Konyaspor deplasmanına gidecek.

7. HAFTANIN ARDINDAN PUAN DURUMU

1. (16) Fenerbahçe
2. (15) Altay
3. (15) Beşiktaş
4. (15) Trabzonspor
5. (14) Konyaspor

ABDULLAH AVCI'DAN İKİ DEĞİŞİKLİK

Süper Lig'in 7. haftasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk eden Trabzonspor, ligde son oynadığı ve deplasmanda 2-2 berabere kaldığı İttifak Holding Konyaspor maçının ilk 11'inden 2 farklı oyuncuyla sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, stoperde kart cezalısı Vitor Hugo'nun yerine Hüseyin Türkmen'e, hücum hattında ise Abdülkadir Ömür'ün yerine Djaniny'ye forma verdi.

Sakatlıkları bulunan Trondsen, Denswil, Koita, Abdulkadir Parmak ve Dorukhan ile cezalı Hugo olmak üzere 6 futbolcu kadroda yer almadı.

İLK KEZ OYNADI, KIRMIZI KART GÖRDÜ

Mücadelenin 75. dakikasında kırmızı kart gören Trabzonspor'un savunma oyuncusu Hüseyin Türkmen, bu sezon ilk kez forma giydi.

Vitor Hugo'nun yokluğunda forma giyen genç oyuncu, lig ve Avrupa'da bu sezon oynanan 11. resmi maçta formasına kavuştu.

Hüseyin, en son geçen sezonun 40. haftasında Antalyaspor maçında görev yapmıştı.

STEFAN KUNTZ DA MAÇTA

A Milli Takım Teknik Direktörü Stefan Kuntz, Trabzonspor-Aytemiz Alanyaspor maçı için Trabzon'a gelerek, karşılaşmayı Medical Park Stadı'nda takip etti.

Trabzonsporlu taraftarlar, Aytemiz Alanyaspor karşılaşmasına fazla ilgi göstermedi. Maçın hafta içi ve geç saatte olmasının da etkisiyle tribünler önemli oranda boş kaldı.