Spor Toto Süper Lig’de 2. hafta mücadelesinde Gaziantepspor evinde Trabzonspor ile karşılaştı. Kırmızı-siyahlılar 88. dakikada Orkan Çınar’ın attığı golle maçı 1-0 kazandı.

KURAL HATASINDAN DÖNÜLDÜ

Karşılaşmanın uzatma dakikalarında Gaziantepspor 1-0 öndeyken ev sahibi ekipten Muhammed İldiz ile Trabzonsporlu Uğur Demirok arasında bir tartışma yaşandı. Hakem Ali Palabıyık, iki futbolcuya da sarı kart gösterdi. Ama Muhammed’in 83. dakikada da bir kartı vardı.

Ali Palabıyık bir an bunu fark etmedi ve oyuncuların yanından ayrıldı. Çok kısa süre önce kart görmüş olan Muhammed İldiz bunun ikinci kartı olduğunun farkındaydı ama hakeme söylemedi.

Takım kaptanı Elyasa’nın yanına giderek ona iletti. Bu sırada iki futbolcu da meraklı gözlerle hakemi takip ediyorlardı. Daha sonra hatasının farkına varan Ali Palabıyık oyun tekrar başlamadan Muhammed İldiz’i yanına çağırdı ve kırmızı kartı gösterdi. Muhammed İldiz’in kırmızı kart öncesinde çağrıldığında gülüyor olması da dikkatlerden kaçmadı.

Hatırlanacağı üzere 2003-2004 sezonunda Fenerbahçe’nin sahasında Rizespor ile yaptığı karşılaşmada mücadelenin hakemi Ali Aydın, Karadeniz ekibi oyuncusu Victoria’ya iki defa sarı kart göstermesine rağmen kırmızı kart çıkarmayı unutmuştu. 1-1’lik eşitlikle sonuçlanan o karşılaşma kural hatası gerekçesiyle tekrarlanmıştı.
Editör: TE Bilişim