Konyaspor'un Türkiye Kupası’nı ve Süper Kupa’yı aldığını hatırlatan Tahir Akyürek şöyle devam etti:

"Ben, bütün futbolcu ve yönetici arkadaşlarımızı Konya tarihine geçen bu başarılarından dolayı tebrik ediyorum. Fakat her başarının bir bedeli vardır biliyorsunuz. Kıskançlıklarla ve hasetlik duygularıyla da karşılaştık. Şöyle ki, biz birçok rakibimize göre daha sınırlı bir bütçeyle, sınırlı imkanla yola devam ettiğimiz halde bu başarıların gelmesi hem dikkat çekti hem de kıskançlıklara yol açtı. Sezon başlarken ben bunu şahsen izlediğimde müşahede ettim. Mesela Trabzon maçında yapılanları ben unutamıyorum.

Bir arkadaşımızın ayağı kırıldı orada neredeyse can çekişiyordu ama kimse aldırmadı orada. Onu hala unutamıyorum. Cenab-ı Hak’tan hepiniz için bunu diliyorum sakatlıktan böyle felaketlerden muhafaza buyursun. Konyaspor ailesi güçlü bir aile. Biraz önce Mehmet hocamızla görüşürken hocamız da aynı ifadeleri kullandı, karakterli bir oyuncu topluluğuna sahibiz bu çok önemli. Bireysel olarak ayrı ayrı değerlendirilebilir. Ama önemli olan bir uyumu bir aile ortamını yakalamaktır, önemli olan karakterli bir duruşa sahip olmaktır.

Sizlerin öyle bir duruş içinde olduğunuzu biliyoruz. Futbol ailesinin olumlu-olumsuz yönlerini de takip ediyoruz. Burada hem teknik heyetimizin hem oyuncu grubumuzun hem yönetim kurulumuzun futbol ailesi içinde erdemli tavrı temsil ettiklerini, karakterli duruşu temsil edenlerden olduğunu biliyoruz. Konya olarak sizlerle bu açıdan da gurur duyuyoruz. Başarılar tamam, duruş da çok önemlidir. Bu duruş bizi zaten bugüne kadar başarıya götürdü bundan sonra da hiç endişe etmiyorum başarıya götürecek.”