Trabzonspor, 100 bin Euro ön sözleşme bedeli ödediği Hakan Çalhanoğlu ve eski kulübü Karlsruher'e 1 milyon Euro'luk tazminat davası açtı. Bordo-mavililer, Galatasaray'a da Engin Baytar'ın bonservis bedelinin ödenmediği için icra takibi başlattı. Ancak Galatasaray'ın itirazıyla icra takibi durduruldu.

Trabzonspor hukuksal alanda daha önceki yönetimler döneminde kulübün maddi anlamda hak edişlerinin peşine düştü. Bordo-mavililer Sadri Şener'in başkanlığı döneminde 100 bin Euro ön sözleşme bedeli ödenerek anlaşma sağlanan ancak daha sonra bu anlaşmadan vazgeçen Hakan Çalhanoğlu'na açtığı davanın kapsamını genişletti.

Performansı ile bir çok takımı peşinden koşturan Hakan Çalhanoğlu aleyhine FIFA nezdinde açılan alacak davada şu ifadeler yer alıyor: "Hakan Çalhanoğlu'ndan kulüp tarafından önceden ödenen 100 bin Euro ile ön sözleşme cezai şartı olarak ön görülen 1 milyon Euro'nun tahsili istenmektedir. Aynı zamanda futbolcuyu ayartan Karlsruher SC kulübünün tüm bu miktarlardan futbolcu ile müştereken sorumlu tutulmasını talep ediyoruz."


GALATASARAY İCRA TAKİBİNİ İTİRAZ İLE DURDURDU
Bordo-mavililer 2011 yılında Galatasaray'a transfer olan Engin Baytar ve Burak Yılmaz'ın transferinden kendilerine ödenmesi gereken 1 milyon 187 bin 200 Euro'dan da vaz geçmiyor. Trabzon 1. İcra Müdürlüğü ve Trabzon Asliye Ticaret Mahkemesi'ne icra yoluyla takip davası açan bordo-mavililer, paranın tahsili için icra takibi başlattı. Ancak 

Galatasaray'ın, "Yetki ve borca itirazı" üzerine icra müdürlüğü tarafından takibin durmasına karar verildi. Bunun üzerine de Trabzonspor kulübü Galatasaray'ın itirazının iptali için karşı başvuru da bulundu. İki kulüp arasındaki davanın henüz ön inceleme aşamasında olduğu açıklandı.

JAJA'DAN YÜZDE 20 HİSSE ALINAMADI
Trabzonspor, bu sezon Kayserispor'da oynayan eski futbolcusu Jaja'nın Al Ahli'den Metalist Kharkiw kulübüne transferi sırasında kendilerine ödenmesi gereken yüzde 20'lik miktarın ödenmediği gerekçesiyle de dava açtı. Kulüp avukatları Jaja'nın Al Ahli'ye transferi sırasında, Suudi kulübüyle yapılan sözleşmede, "Bir sonraki transferden Trabzonspor yüzde 20 pay alır" maddesinin yer aldığını belirterek, FIFA nezdinde açtığı davanın takibini sürdürüyor. Son aşamaya gelen yargılamada Trabzonspor kulübü yetkilileri, FIFA'nın kendileri lehine karar vereceğine inanıyor.
 

GABRİC'İN DAVASI UYUŞMAZLIK ÇÖZÜM KURULUNDA
Geçirdiği ağır trafik kazası sonrası futbola dönüş süresi uzayınca sözleşmesi 15 Temmuz 2011 yılında feshedilen Drago Gabric'in kulüp aleyhine açtığı alacak davasında ise sona gelindi. FIFA Uyuşmazlık Kurulu'nda görülen davanın aleyhte sonuçlanması durumunda bordo-mavili kulüp 2 milyon 460 bin Euro tazminat ödemek zorunda kalacak.
Editör: TE Bilişim