UEFA Avrupa Ligi 3. Ön Eleme Turu ilk maçında Trabzonspor ile Sparta Prag, Çekya'da karşı karşıya geldi. Seyircisiz oynanan maçta Trabzonspor, Sparta Prag' karşı 2-0 geriye düştüğü maçta 2-2 berabere kaldı.

Trabzonspor'un gollerini 83. dakikada Caleb Ekuban ve 89. dakikada Alexander Sörloth kaydetti. Sparta Prag'ın golleri ise 16. dakikada Nhamoinesu Costa ve 68. dakikada Guelor Kanga'dan geldi.

Trabzonspor'da yeni transferler John Obi Mikel, Alexander Sörloth ve Donis Avdijaj ilk defa bir resmi maçta bordo mavili formayı giyerken Mikel, oyuna ilk 11'de başladı ve devre arasında yerini bir başka yeni transfer Sörloth'a bıraktı. Avdijaj ise 76. dakikada oyuna dahil oldu.

Sparta Prag forması giyen Milli futbolcu Semih Kaya ise karşılaşmada forma şansı bulamadı.

Trabzonspor ile Sparta Prag, 15 Ağustos tarihinde rövanş maçında Trabzon'da karşı karşıya gelecek. 3. eleme turunu geçmesi halinde Trabzonspor, Universitatea Craiova (Romanya)-AEK (Yunanistan) galibi ile karşılaşacak.

MAÇ SEYİRCİSİZ OYNANDI

UEFA Avrupa Ligi 3. eleme turunda Trabzonspor'un deplasmanda Çekya temsilcisi Sparta Prag ile karşı karşıya geldiği maç seyircisiz oynandı.

Sparta Prag, geçen sezon UEFA Avrupa Ligi'nde Sırbistan ekibi FK Spartak Subotica ile yaptığı eleme turu maçında taraftarlarının neden olduğu olaylar nedeniyle UEFA'dan bir maç seyircisiz oynama cezası alması nedeniyle Trabzonspor maçına taraftar alınmadı.

Karşılaşmayı Trabzonspor'un yaklaşık 200 kadar davetlisi de izlerken bordo-mavili kulübün başkanı Ahmet Ağaoğlu ve bazı yönetim kurulu üyeleri de tribünde yer aldı.

TRABZONSPOR, 3 YIL SONRA AVRUPA'DA

Bordo mavili ekip, 3 yıl aradan sonra tekrar Avrupa Ligi'nde bir maçta mücadele etti.