Sivasspor - Trabzonspor maçı! Spor Toto Süper Lig'de 13. hafta mücadelesinde Samet Aybaba'nın çalıştırdığı Sivasspor ile Rıza Çalımbay'ın çalıştırdığı Trabzonspor kozlarını paylaştı.

Yeni 4 Eylül Stadı'nda oynanan karşılaşmada Trabzonspor 2-1 kazandı. Konuk takım, golcü oyuncusu Burak Yılmaz'ın 12. dakikada attığı golle öne geçerken, Muhammet Demir, 32'de tabelaya eşitliği getirdi. 83'te Okay Yokuşlu tabelayı ilan etti.

Burak Yılmaz ligde 10. maçında 10. golüne ulaşırken, Muhammet Demir ise eski takımına attığı gol sonrası sevinmedi.

Alınan bu soncucun ardından Trabzonspor puanını 19 yaptı. Böylelikle yenilmezlik serisini 4 maça çıkardı. Sivasspor da 19 puanda kaldı

Ligin bir sonraki haftasında Sivasspor deplasmanda Gençlerbirliği ile karşılaşacak. Trabzonspor sahasında Antalyaspor'u konuk edecek.

TRABZONSPOR BURAK YILMAZ İLE PERDEYİ AÇTI

Konuk takımda A Milli golcü Burak Yılmaz, 12. dakikada topu filelerle buluşturdu. Kendi yarı sahasının sağ tarafında topla buluşan Fabian Castillo savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a doğru nefis bir ara pası gönderdi. Burak Yılmaz ceza sahası sağ çapraz köşesinden uzak köşeye doğru sert vurdu ve topu filelerle buluşturdu.

MUHAMMET DEMİR DENGEYİ GETİRDİ

Trabzonspor farkı açmak isterken, 32. dakikada Muhammet Demir'in golü ile şoke oldu. Emre Kılınç'ın ara pasıyla Arouna Kone'yi buluşturmak isteken savunma araya girdi. Ortada kalan topta oluşan karambolde Emmanuel Mas'a Emre baskı yaptı ve top bir anda Muhammet Demir'in önünde kaldı. Muhammet ceza sahasına girerel düzgün bir vuruşla topu Onur'un yanından filelere yolladı ve eski takımına attığı gol sonrası sevinmedi

OKAY YOKUŞLU KAFAYLA ATTI

Rıza Çalımbay, 37. dakiakda Uğur'un sakatlığı sonrası Hubocan'a görev verirken, ikinci devrenin başında Onazi'nin yerine Kucka'yı sahaya sürdü. 78'de ise Castillo'nun yerine Abdülkadir'e şans verdi.

Beklenen gol ise Okay Yokuşlu'dan geldi. Dakikalar 83'ü gösterdiğinde sağ kanatta Joao Pereira ceza sahası içine ortasını yaptıyor. Savunmadan seken topa Mas vurdu ve savunmadan döndü. Kucka'nın şutunda direkten dönen top sağ kanada açıldı. Dame N'Doye dönen topu takip etti, ceza sahası içine ortasını yaptır. Boş pozisyonda iyi yükselen Okay Yokuşlu kafa vuruşu ile topu filelere göndererek, takımını yeniden öne geçiren golü attı

MAÇTAN DAKİKALAR

90'Sağ kanatta rakibinden şık bir çalımla sıyrılan Abdülkadir Ömür, Ziya Erdal'ın sert müdahalesi ile yerde kalıyor. Hakem Ali Palabıyık Ziya Erdal'a sarı kart gösteriyor.
90'Karşılaşmanın sonuna hakem Ali Palabıyık üç dakika uzatma süresi ilave ediyor.
89'Demir Grup Sivasspor'da son oyuncu değişikliği yapılıyor. Ergin Keleş oyuna girerken, Emre Kılınç oyundan alınıyor.
87'Okay Yokuşlu ceza sahası dışından sert bir şut gönderiyor. Top kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.
83'Trabzonspor'da ikinci golün asisti yapan isim Dame N'Doye.
83'GOL Okay Yokuşlu ile Trabzonspor yeniden öne geçmeyi başarıyor. Sağ kanatta Joao Pereira ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunamadan seken topa Mas vuruyor. Savunmadan dönüyor. Kucka vuruyor direkten dönen top sağ kanada açılıyor. Dame N'Doye dönen topu takip ediyor ve ceza sahası içine ortasını yapıyor. Boş pozisyonda iyi yükselen Okay Yokuşlu kafa vuruşu ile topu filelere göndererek, takımını yeniden öne geçiren golü atıyor.
82'Demir Grup Sivasspor'da Mert Hakan Yandaş oyuna girerken Sergiy Rybalka oyundan alınıyor.
79'Kaleyi cephe noktadan kazanılan serbest vuruşta Sergiy Rybalka topu direk kaleye gönderiyor. Ancak top kalenin üstünden farklı şekilde dışarı çıkıyor.
77'Trabzonspor'da son oyuncu değişikliği yapılıyor. Abdülkadir Ömür oyuna girerken, oyundan Fabian Castillo çıkarılıyor.
73'Sergiy Rybalka'nın sağ kanattan kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içine gelen topta Jan Durica topu uzaklaştırnayı başarıyor. Bu dakikalarda Sivasspor rakibinin üzerine daha etkili ve organize geliyor.
73'Emre Kılınç sol kanattan ceza sahası içine arka direğe doğru ortasını yapıyor. Emmanuel Mas son anda rakibi Rıdvan Şimşek'ten önce topa dokunuyor ve topu kornere gönderiyor.
69'Sivasspor'da ilk oyuncu değişikliği yapılıyor. Rıdvan Şimşek oyuna girerken, Muhammet Demir oyundan alınıyor.
66'Burak Yılmaz ceza sahası dışında Yusuf'tan aldığı topla hareketlendi ve kendisine yarattığı boşluk sonrası uzak mesafeden vuruşunu yapıyor. Kaleye gönderdiği topta kaleci Sergio Rochet direk dibinde topa sahip oluyor.
60'Ziya Erdal sol kanattan atağa çıkıyor ve Emre'nin pasıyla topla buluşuyor. Ceza sahası içine gelen topu Tomas Hubocan uzaklaştıryor.
58'Emre Kılınç orta alanda topu alıyor ve sağ kanatta bulunan Muhammet Demir'e topu bırakıyor. Emmanuel Mas'ın üzerine giden Muhammet ceza sahasına girer girmez topu sola çekiyor ve vuruşunu yapıyor. Kaleci Onur uzanarak topu kontrol etmeyi başarıyor.
56'Sol kanattan hızla çizgiye inen Fabian Castillo Auremir Dos Santos'tan sıyrılıyor ve topu ceza sahası yay bölgesine gönderiyor. Geriden gelen Dame N'Doye'un vuruşunda top Carl Medjani'ye çarpıyor ve kornere gidiyor.
55'Emre Kılınç sol kanattan ceza sahası içine ortasını yapıyor. Savunmadan seken top sağ çaprazda bulunan Muhammet Demir'e geliyor. Muhammet'in yaptığı sert vuruşta Jan Durica yatarak topun kaleye gitmesini engelliyor.
53'Sergiy Rybalka kazanılan serbest vuruşu direk kaleye gönderiyor. Yere seken top kalenin tam ortasına doğru geliyor ve kaleci Onur rahat bir şekilde topa sahip oluyor.
52'Okay Yokuşlu, rakibi Arouna Kone'ye yaptığı hareket sonrasında Ali Palabıyık oyunu durduruyor. Okay Yokuşlu yaptığı aşırı itiraz nedeniyle sarı kart ile cezalandırılıyor.
51'Yusuf Yazıcı'nın sağ kanattan taşıdığı top ile içeriye kıvrılıyor. Penaltı noktası üzerine topu kaldırıyor. Burak Yılmaz'ın yaptığı kafa vuruşu kalenin solundan farklı şekilde dışarı çıkıyor.
50'Muhammet Demir kazanılan serbest vuruşta kaleyi hafif çaprazdan gören noktadan topu direk kaleye gönderiyor. Barajı geçen top kalenin solundan az farkla dışarı çıkıyor.
49'Sergiy Rybalka ceza sahası içine girmek isterken Emmanuel Mas tarafından düşürülüyor. Demir Grup Sivasspor etkili bir noktadan serbest vuruş kazanıyor.
48'Burak Yılmaz'ın ara pasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Yusuf Yazıcı kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Ancak yardımcı hakem Yusuf Yazıcı için ofsayt bayrağını kaldırıyor.
46'Trabzonspor'da ikinci yarıda Juraj Kucka oyuna dahil olurken, oyundan çıkan isim Ogenyi Onazi.
46'Hakem Ali Palabıyık ikinci yarının ilk düdüğünü çalıyor.
45'Hakem Ali Palabıyık karşılaşmanın ilk yarısını bitiren düdüğü çalıyor. Karşılaşmanın ilk yarısı 1-1 sona eriyor.
45'Emre Kılınç orta alanda Burak Yılmaz'a kaptırdığı top sonrasında rakibini formasından çekerek düşürüyor ve Ali Palabıyık Emre Kılınç'a sarı kartını gösteriyor.
45'Kazanılan serbest vuruşta Sergiy Rybalka sol kanattan kavisli bir orta yapıyor. Delvin Ndinga penaltı noktası üzerinde kafa vuruşunu yapıyor. Kaleye yönelen topta kaleci Onur Kıvrak doğru yerde topu rahat bir şekilde kontrol ediyor.
45'Sol kanatta topla buluşan Arouna Kone Tomas Hubocan'ın müdahalesi ile yerde kalıyor.
39'Sergiy Rybalka sol kanattan köşe vuruşunu altı pas üzerine gönderiyor. Arouna Kone, Dame N'Doye rağmen yükselerek kafa vuruşunu yapıyor. Top kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.
37'Trabzonspor'da oyuncu değişikliği yapılıyor. Tomas Hubocan sakatlanan Uğur Demirok'un yerine oyuna giriyor.
34'Trabzonspor'da Uğur Demirok yaşadığı sakatlık nedeniyle oyundan çıkmak istediğini kenara işaret ediyor.
32'GOL Muhammet Demir ile Demir Grup Sivasspor beraberlik golünü buluyor. Emre Kılınç'ın ara pasıyla Arouna Kone'yi buluşturmak isteken savunma araya giriyor ortada kalan topta oluşan karambolde Emmanuel Mas'a Emre baskı yapıyor ve top bir anda Muhammet Demir'in önünde kalıyor. Muhammet ceza sahasına giriyor ve düzgün bir vuruşla topu Onur'un yanından filelere göndermeyi başarıyor.
27'Auremir Dos Santos orta alanda yerden verdiği pas ile boş pozisyonda bulanan Emre Kılınç'ı görüyor. Ceza sahası dışından kaleyi cephe noktadan gören Emre vuruşunu yapıyor. Top kalenin üstünden az farkla dışarı çıkıyor.
22'Sergiy Rybalka sağ kanattan kazanılan serbest vuruşu altı pas çizgisi üzerine sert bir şekilde ortalıyor. Arouna Kone'den önce Uğur Demirok yükselerek topu uzaklaştırmayı başarıyor.
22'Jan Durica sağ kanatta topla fazla oynarken Arouna Kone araya giriyor ve topu kazanıyor. Ancak Jan Durica rakibini yaptığı sert hareketle durduruyor. Ali Palabıyık Jan Durica'ya sarı kart gösteriyor.
21'Burak Yılmaz yapılan tedavinin ardından yeniden oyun sahasına dönüyor.
20'Jan Durica kazanılan serbest vuruşu rakip alana uzun top atarak gönderiyor. Castillo'nun hareketlendiği topa doğru daha önce hamle yapan Ziya Erdal uzaklaştırıyor.
18'Mattias Bjarsmyr orta alanda Burak Yılmaz'dan topu kazanmak isterken, rakibinin ayağına basması nedeniyle hakem Ali Palabıyık tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.
17'Sivasspor savunmasının öne doğru baskı yapmak için çıktığı bir anda Yusuf Yazıcı'nın pasıyla hareketlenen Fabian Castillo için yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.
15'Sol kanattan atağa katılan Ziya Erdal topla buluşuyor ve rakibine rağmen ceza sahası içine ortasını yapıyor. Havadan gelen topu kaleci Onur Kıvrak çıkarak alıyor.
12'Burak Yılmaz'ın golünde asist yapan isim Fabian Castillo.
12'GOL Burak Yılmaz ile Trabzonspor deplasmanda 1-0 öne geçiyor. Kendi yarı sahasının sağ tarafında topla buluşan Fabian Castillo savunmanın arkasına sarkan Burak Yılmaz'a doğru nefis bir ara pası gönderiyor. Burak Yılmaz ceza sahası sağ çapraz köşesinden uzak köşeye doğru sert bir şut gönderiyor ve topu filelerle buluşturuyor.
10'Yusuf Yazıcı sağ kanattan köşe vuruşunu sert kavisli bir şekilde altı pas üzerine gönderiyor. Kaleci Sergio Rochet topu kontrol etmek isterken bir an için elinden kaçırıyor. Ancak Arouna Kone seken topu rakip sahaya doğru uzaklaştırmayı başarıyor.
8'Uğur Demirok kapanan Sivasspor savunmasını açmak için kendi yarı sahasından derin bir top gönderiyor. Topa sağ kanattan hareketlenen Fabian Castillo için ofsayt bayrağı kalıyor.
7'Jan Durica serbest vuruşu kullanarak oyunun yönünü sol kanattan sağ kanada çeviriyor.
6'Orta sahada hava topu mücadelesinde Auremir Dos Santos rakibi Dame N'Doye doğru dirseği ile müdahale ediyor ve Ali Palabıyık oyunu yeniden durduruyor.
4'Emre Kılınç sol kanatta topu hızla rakip alana taşıyor. Ceza sahası içine gönderdiği pasla topu Arouna Kone'yi buluşturuyor. Ancak Fildişili futbolcu için yardımcı hakem ofsayt bayrağını kaldırıyor.
2'Hakan Arslan kazanılan serbest vuruşu paslaşarak kullanıyor ve ev sahibi takım hazırlık paslarıyla rakip sahaya yerleşmeye başlıyor.
2'Muhammet Demir orta sahada topla buluşuyor. Sağ kanatta rakibi Ogenyi Onazi'den sıyrılmak isterken yerde kalıyor. Ali Palabıyık oyunu durdudu.
1'Hakem Ali Palabıyık karşılaşmanın ilk düdüğünü çalıyor. Mücadele ev sahibi takım oyuncularının santra vuruşu ile başlıyor.
 M.Ö.Spor Toto Süper Lig 13. Hafta karşılaşmasında Demir Grup Sivasspor kendi evinde Trabzonspor'u ağırlıyor.
 M.Ö.Saat 14.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Ali Palabıyık yönetecek.
 M.Ö.Sivasspor'da Thievy Bifouma kırmızı kart cezalısı olduğu için bu karşılaşmada yer almıyor. Düz koşulara başlayan John Boye ise bugünkü maç kadrosunda yer almıyor.
 M.Ö.Trabzonspor'da Olcay Şahan kırmızı kart cezalısı ve forma giyemeyecek. Jose Sosa ve Mustafa Akbaş sakatlıklarından ötürü takım kadrosuna alınmadı.
 M.Ö.Karşılaşma öncesinde, Sivasspor geride kalan 12 hafta sonunda 19 puanla 7.sırada yer alıyor. Trabzonspor ise 16 puanla 11.sırada bulunuyor.
 M.Ö.İki takım arasında oynanan son 10 karşılaşmada; Trabzonspor 5 kez galip gelirken, 2 kez Sivasspor kazandı. 3 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.
M.Ö.Sivasspor'un 11'i: Rochet, Auremir, Ziya, Medjani, Bjarsmyr, N'Dinga, Rybalka, Muhammet, Emre, Hakan, Kone.
 M.Ö.Trabzonspor'un 11'i: Onur, Uğur, Durica, E.Mas, Pereira, Okay, Onazi, Yusuf, Castillo, Burak, N'Doye
 M.Ö.Teknik direktörlük değişikliğine giderek takımın başına Rıza Çalımbay'ı getiren Trabzonspor ise 13 puanla 12. sırada bulunuyor.
 M.Ö.Trabzonspor'da cezalı Olcay Şahan kadroda yer almıyor.
 M.Ö.Sivasspor ile Trabzonspor arasındaki maç saat 14:00'te başlayacak.

Editör: TE Bilişim