Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte Trabzon’a gelen Spor Bakanı Suat Kılıç, konaklayacağı Zorlu Grand Otel’in önünde geldiğinde toplanan kalabalık Trabzonlu vatandaşlar ile sohbet etmek istedi.

 Trabzonlu vatandaşlar sürekli ‘Sayın Bakanım kupamızı verin, adalet istiyoruz. Sizden başka bir şey istemiyoruz’ diyerek Bakan Kılıç’ın önünü kesti. 

Kupa başka mesele burada kameralar olmasa sizinle konuşurdum ama kameralar var dedi. Fakat attığı her adımda ‘Sayın Bakanım kupamızı verin’ sözleriyle karşılaşan Bakan Kılıç her defasında adeta lafı çevirerek ‘O başka mesele biz buraya Akyazı için geldi. Akyazı’ya önemsiz diyorlar ya yüreğim sızlıyor. Nasıl Böyle düşünebilirler’ ifadelerini kullandı. 

Daha sonrasında bir taraftarın öfkeli şekilde, "CAS'ın kararına rağmen neden hala kupayı vermiyorsunuz?" demesine sinirlenen Suat Kılıç taraftarların arasından ayrılarak Trabzonspor Başkanı İbrahim Hacıosmanoğlu ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanına otele geçti.

GARSON BAKANA AĞZININ PAYINI VERDİ

Meydan Parki’nda bir garsonun ‘Sayın Bakanım Akyazı stadyumu’nde koltuk sayısı 61bin061 olsun’ önerisi üzerine ilginç bir çıkışta bulunarak ‘Nasıl dolduracaksınız o stadyumu. Dolmaz ki’ dedi. Garson ise bakana ‘Evet haklsınız sayın bakanım, şike yüzünden futboldan soğuduk. 60 bin değil 40 bin taraftar bile gelmez artık. Çünkü futboldan kimse zevk almıyor’ sözlerini sarfetti. 

KUPA KİMDE?

Başkan Hacıosmanoğlu, taraftarın sorduğu sorulara dikkat çeken cevaplar verdi.

Bir taraftarın, "Kupa Başbakan'da, Başbakan Trabzon'da. Kupayı isteyecek miyiz Başbakan'dan?" sorusuna, "Kupa hırsızlarda. Onlardan alacağız" cevabını verdi. 

Bu sırada bir taraftarın "Fenerbahçelilerin canına okuyun" söylemini ise, "Hırsızların canını okuyacağız" diyerek düzeltti.