TRT Spor’da futbol yorumculuğu yapan Lütfü Özel, dün Trabzonspor hakkında söylediği sözlerin ardından kendisine gelen tepki sonrasında bugün kendisini savundu. Özel, “Ben Trabzonspor ile ilgili her hangi bir aksi bir şey söylemek gibi bir hadsizlik yapar mıyım, öyle bir bakış açım söz konusu olabilir mi?” dedi. 

TRT Spor’da yayınlanan Dürüst Oyun adlı programda futbol yorumculuğu yapan Lütfü Özel, dün Trabzonsporlu futbolcular hakkında söylediği sözlere gelen tepkiler sonrasında bugün açıklama yapmak zorunda kaldı. Bugün yine TRTspor’da yayınlanan aynı programda kendisini savunan Özel, herkesin hoş görüye ihtiyacı olduğunu söyledi. 

Trabzonsporlu taraftarların kendisini özür dilemeye davet etmesine karşın Özel, “Göklere çıkardığımız, milli takımda oldukları sürece çok söylediğimiz anlar olmuştur. Daha fazla olmuştur, eleştirdiğimiz anlarda olmuştur. Ben kimsenin avukatı değilim, hiç bir şeyi savunmuyorum. Trabzonspor’un önüne geçmek onun başarısını engellemek gibi bir niyetim zaten olamaz. Çünkü ben Trabzonspor ile gazetemden ekmek kazanıyorum. Kendi ekmeğime ihanet eder miyim? Ne kadar başarılı olursa daha büyük yer alır. Ben maç yazısı, yorum istemiyoruz dediklerinde üzüntümden canım çıkıyor. O kadar çok üzülüyorum ki yazmak istiyorum. Trabzonspor’u değerli gördüğüm için, önemli gördüğüm için. Tabi ki büyük takım. Ben Trabzonspor ile ilgili her hangi bir aksi bir şey söylemek gibi bir hadsizlik yapar mıyım, öyle bir bakış açım söz konusu olabilir mi? Yani şöyle söyleyeyim, hepimizin hoş görüye ihtiyacı var. O açıdan bakmakta fayda var. Ben Trabzonspor’a başarılar dilerim. İkinci yarısını farklı konuştum, ilk yarısını farklı konuştum. Dün de konuşurken. Bu kadar basit. Hepsinin gözlerinden öperim” ifadelerini kullandı.