Trabzonspor’un Başakşehir’e şampiyonluğu kaybettiği sene, Trabzon’da yayın yapan gazeteler ortak manşet ile beraber Mehmet Baykan’a bordo mavili takıma “derin operasyon” yaptığı için sert şekilde tepkisini göstermişti.

2019-2020 sezonunda şampiyonluğa giden Trabzonspor hakem hatalarından dolayı puanlar kaybetmişti. Bordo Mavili camiadan çok sert tepkiler yükselmiş, bu operasyonu Göksel Gümüşdağ ile birlikte TFF Başkanvekili Mehmet Baykan’ın yürüttüğü iddia edilmişti. 

Trabzon Barosu da Mehmet Baykan ve Göksel Gümüşdağ hakkında “TFF içerisinde örgütlü bir yapı kurarak hakemleri bağladığı ve Trabzonspor’a operasyon çektiği” iddiasıyla Trabzon Cumhuriyet Savcılığı’na suç duyurusunda bulunmuştu. 

Trabzonspor camiası içerisinden de, mevcut yönetime karşı olan kişiler tarafından Baykan’a destek ve bilgi akışı sağlandığı o dönemde dile getiriliyordu.

DERİN OPERASYONCU MEHMET BAYKAN'IN DOSTU SÜLEYMAN ATAL

Trabzonspor’un eski yöneticilerinden Süleyman Atal, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile bordo mavili taraftarların tepkisini çekti.

Trabzonsporlu taraftarlar kulübün eski yöneticisi Süleyman Atal’ın, “Dostum, arkadaşım spor genel müdürü sayın Mehmet Baykan bey Trabzon’da ziyaretlerde bulundu.. Dün, bugün beraber olduk. Eski günleri yad ettik. Kendisine teşekkür ederim.” Paylaşımına tepki gösterdi.

Trabzonsporlu taraftarlar, 2 yıl önce “Trabzonspor’a operasyon yaparak şampiyonluğunu engelleyen Mehmet Baykan’ın Trabzon'da ne işi var?” şeklinde tepkisini dile getirdi.





22 Eylül 2020 tarihli gazete manşetleri


 

Editör: TE Bilişim