Trabzonspor, son yıllarda sosyal medya hesabını en aktif kullanan kulüplerden.

Twitter'da 1 milyon 620 bin, Facebook'ta 934 bin, İnstagram'da ise 344 bin takipçisi, Youtube kanalında da 80 bin abonesi bulunan Trabzonspor'da kullanıcıların yorumlarda ettiği küfür ve hakaret içerikli yorumların direk olarak yayınlanması kulüp yetkililerine zor anlar yaşatıyor.

Medya birini ne kadar takip etse de, yüzbinlerce takipçisi tarafından yapılan yorumlar anlık yayınlandığında resmi hesaplarda çok sayıda küfürlü yoruma rastlanıyor.

Küfürlü yorumları gören çok sayıda futbolseverlerin bir çoğu tepki gösterse de yaşanan bu kötü görüntünün önüne geçilemiyor.

Yorumlarda onay sistemi bulunmamasının sıkıntısı yaşanırken, Trabzonspor Kulübü Yotube’den yayınladığı canlı yayınlarda yorumlara izin vermeyerek bu platformda krizi bu şekilde aşıyor. Fakat bu konuda da normal şekilde yorum yapmak isteyen taraftarlar engellendiği için tepkili.

Küfürlü yorum yapan kullanıcılardan bezen Trabzonspor yönetiminin, resmi hesaplarda paylaşımların altına küfürlü yorum yapan kullanıcıları toplu olarak savcılığa bildirmesi ve ağır cezaların alınması için harekete geçileceği gelen bilgiler arasında.

Kaynak: HaberTS / Yasir Güney

Editör: TE Bilişim