Deplasmanda Gaziantepspor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, teknik direktör Ersun Yanal ile ligin ikinci yarısında yakaladığı çıkışı sürdürmek istiyor. İlk dört takım arasındaki yerini korumak isteyen Karadeniz ekibi, yakaladığı yenilmezlik serisini sürdürerek maç eksiğiyle kaptırdığı koltuğunu da geri almayı planlıyor. Başarılı hoca, Süper Lig’e tamamen sarılma ve daha üst hedefleri kovalamak adına çıkış noktası olarak Gaziantep maçını belirledi. Bordo-Mavililer, bu mücadeleyi kazanıp Avrupa potasına tekrar girmeyi hedefliyor. Yaşanan sakatlıklar ve alınan kötü sonuçların ardından Türkiye’ye yeniden konsantre olan Karadeniz ekibi, yapılan tüm çalışmaların yansımasını rakibi karşısında elde edeceği 3 puan alarak yenilmezlik serisini sürdürmeyi planlıyor. Fırtına, son 7 maçta 5 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Gaziantep’te son dakika

Çaykur Rizespor ve Eskişehirspor’un kazandığı haftada uçurama bir adım daha yaklaşan Gaziantepspor’da, Trabzonspor maçının önemi en az 2 kat daha arttı. Teknik direktör Okan Buruk yönetiminde ligde çalkantılı bir dönem yaşayan Güneydoğu temsilcisinde Gökhan Süzen’in sakatlığı bulunuyor. Onun dışında Gaziantep’in eksik futbolcusu yok.

Trabzon’da son dakika

Trabzonspor kafilesi, dün saat 15.00 sularında Gaziantep’e gitti ve karşılaşma saatini beklemeye başladı. Bordo-Mavililer’de takımdan ayrı çalışan Kevin Constant, sakatlıkları bulunan Yatabare, Yusuf ve Belkalem ile önceki gün mide rahatsızlığı nedeniyle hastaneye kaldırılan Aykut Demir Gaziantep’e götürülmedi.

Sarı kart alarmı

Trabzon’da sarı kart sınırında 5 oyuncu bulunuyor. Gaziantep’e götürülmeyen Belkalem ve Aykut Demir dışında, 3’er sarı kartı bulunan kaptan Jose Bosingwa, Mehmet Ekici ve Fatih Atik, bugünkü maçta sararmaları halinde Akhisar Belediyespor karşısında cezalı duruma düşecek.

58. randevu

Trabzonspor ile Gaziantepspor, 58’inci kez karşı karşıya gelecek. Bugüne kadar iki takım arasında yapılan 57 maçta, Bordo-Mavililer’in galibiyetlerde 30-12 üstünlüğü bulunuyor. 15 karşılaşmada ise taraflar sahadan beraberlikle ayrıldı.

STAT: Kamil Ocak
SAAT: 20.00
YAYIN: Lig TV
HAKEM: Tolga Özkalfa

KESİNLEŞEN 11'LER

Gaziantepspor: Karcemarskas, Elyasa, Chibuike, Şenol, Erdem, Muhammet, Mustafa, Chico, Barış, Vranjes, Gomes
T.D.: Okan Buruk

Trabzonspor: Hakan, Bosingwa, Salih, Uğur, Mustafa, Fatih, Medjani, Sefa, Erkan, Mehmet, Cardozo
T.D.: Ersun Yanal