Teknik direktörlük koltuğuna Ersun Yanal’n geçmesiyle beraber çıkışa geçen Trabzonspor, bugün Avrupa Ligi iddiası için çok kritik bir karşılaşmaya çıkacak. Bu yoldaki en yakın rakibi Bursaspor’un Avrupa kupalarından 1 yıl men cezası bulunmasının Bordo-Mavililer’in hedefe giden yolda işini kolaylaştırıyor.

Haftaya 4. sırada giren Başakşehir dün Bursa’ya 4-1 yenilerek koltuğunu kaybetti. Karadeniz temsilcisi eğer Ankara’da kazanırsa bu sırayı devralacak. Avrupa havasını biliyor Avrupa kupalarının hem camia hem de şehir için ne anlama geldiğini çok iyi bilen başarılı teknik adam, bu duyarlılıkla sahaya çıkacak. 

Oscar Cardozo, Mehmet Ekici, Özer Hurmacı gibi takımın önemli parçalarından yararlanamayacak olan Yanal’ın alternatif isim sorunu yaşaması da bekleniyor.

‘Galatasaray maçı havada kalmasın’

Öğrencileriyle dün sabah yapılan idmandan sonra konuşan Ersun hocanın Galatasaray galibiyetine atıfta bulunarak, “Taraftarlarımızın artık bizden tek isteği var. Bu yönetimin emeklerini ve çalışmalarını boşa çıkartmamak için Avrupa Ligi’ne katılmamız gerekiyor. Aldığımız Galatasaray maçının havada kalmaması ve anlamı ile değerinin düşmemesi adına Gençlerbirliği’ni yenmemiz gerekiyor” dediği öğrenildi.

Bambaşka Trabzonspor

Trabzonspor’da 5 gün önce üst solunum yolu enfeksiyonu tanısıyla ağızdan ve damar yoluyla yoğun antibiyotik tedavisi gören Cardozo, Ankara kafilesinde yer almadı. İdmanda sakatlanan Mehmet Ekici de riske edilmeyecek. Özer’in de kart cezasının bulunması Ersun hocayı kadroda büyük revizyon yapmaya zorladı. 

Gençler'de El Kabir yok

Devre arası transfer döneminde Suudi Arabistan’ın Ahli takımından Gençlerbirliği’ne transfer olan El Kabir, attığı 4 golle kısa süre içerisinde dikkatleri üzerine çekmişti. Geçtiğimiz hafta Karabükspor maçında kırmızı kart gören Faslı futbolcu bugün mücadele edemeyecek. Ayrıca başkent ekibinde Sedat’ın kart cezası ile Guido, Ahmet Çalık, Gosso, Nizamettin, Hikmet’in sakatlığı bulunuyor.

KESİNLEŞEN 11'LER

GENÇLERBİRLİĞİ: Ferhat, İrfan Can, Mervan Çelik, Hakan, Petrovic, Stancu, Landel, Tosic, Sedar, Ahmet Yılmaz, Doğa Kaya

TRABZONSPOR:
 Hakan, Salih Dursun, Uğur, Bosingwa, Mustafa Akbaş, Medjani, Fatih Atik, Erkan Zengin, Waris, Deniz Yılmaz, Yatabare
STAT: Ankara 19 Mayıs
SAAT: 16.00
HAKEM: Tolga Özkalfa
YAYIN: Lig TV