Spor Toto Süper Lig'in 8'inci haftasında deplasmanda Galatasaray'ı mağlup ederek kötü başladığı sezonda moral bulan Trabzonspor, 9'uncu hafta mücadelesinde yarın evinde ağırlayacağı Çaykur Rizespor'u da mağlup ederek ligdeki çıkışını sürdürmek istiyor. Saat 16.00'da Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynanacak olan mücadeleyi hakem Halil Umut Meler yönetecek.

11'DE ZORUNLU DEĞİŞİKLİK

Bordo mavililerde Galatasaray maçında sakatlanan ve tedavisi devam eden Fabian Castillo'nun, Çaykur Rizespor karşısında forma giymeyeceği öğrenildi. Teknik direktör Ersun Yanal'ın, deplasmanda 1-0 kazanılan Galatasaray maçındaki 11'ini büyük oranda koruması, sakat olan Castillo'nun yerine ise sol kanatta Yusuf Erdoğan'a görev vermesi bekleniyor.

ÇAYKUR RİZESPOR İLE 33'ÜNCÜ RANDEVU

Trabzonspor ile Çaykur Rizespor, yarın Hüseyin Avni Aker Stadı'nda oynayacakları maçla birlikte ligde 33'üncü kez karşı karşıya gelecek. Ligde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 32 maçta Trabzonspor'un 20, Çaykur Rizespor'un 5 galibiyeti bulunurken, 7 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Bu maçlarda Çaykur Rizespor 23, Trabzonspor ise 64 gol kaydetti. Bordo mavililer Çaykur Rizespor ile sahasında oynadığı 16 maçta 14 galibiyet elde etti. Çaykur Rizespor Avni Aker'de bir maç kazanırken, 1 maç ise beraberlikle tamamlandı. Trabzonspor bu maçlarda 39 gol kaydederken, kalesinde 9 gol gördü. İki takım arasındaki en farklı galibiyeti Trabzonspor, 20015-16 sezonunun ikinci yarısında evinde oynadığı ve 6-0 kazandığı maçta elde etti.

2 İSİM CEZA SINIRINDA

Bu arada Trabzonspor'da yarın oynanacak Çaykur Rizespor maçı öncesi Uğur Demirok ile Mehmet Ekici ceza sınırında bulunuyor. Bordo mavililerin teknik heyeti, 3'er sarı kartı bulunan her iki oyuncuyu uyararak dikkatli olmalarını istedi. Uğur ile Mehmet yarın ki karşılaşmada kart görmeleri halinde, Spor Toto Süper Lig'in 10'uncu haftasında Beşiktaş'la oynanacak zorlu maçta takımıda yer alamayacak. Trabzonspor'da Durica, Okay, Aytaç, Onazi, Bero ve Suk'un da ligde 2'şer sarı kartı bulunuyor.

KULÜPTEN CUMHURİYET BAYRAMI MESAJI

Trabzonspor Kulübü, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı nedeniyle bir mesaj yayınladı. Bordo mavili kulübün resmi internet sitesinden 'Cumhuriyetimizin 93'üncü yılı kutlu olsun' başlığıyla yayınlanan kutlama mesajda, "Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluşunun 93'üncü yıldönümünü coşkuyla kutlarken, bizlere bu eşsiz mirası emanet eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere aziz şehitlerimizi ve gazilerimizi minnetle anıyoruz. Tüm ulusumuzun Cumhuriyet Bayramı'nı kutluyoruz" ifadelerine yer verildi.
Editör: TE Bilişim