Ligde yakaladığı çıkışla üst sıralarda kendine yer edinen bordo-mavililer, 16´ncı hafta mücadelesinde yarın deplasmanda Beşiktaş´a konuk olacak. Trabzonspor bu maçı da kazanarak galibiyet serisini sürdürüp üst sıralarda yerini sağlamlaştırmayı, ayrıca bu sezon üçüncü derbi maçından da 3 puanla ayrılmayı hedefliyor. Vodafone Park´ta saat 19.00'da başlayacak karşılaşmayı hakem Halil Umut Meler yönetecek. Bordo-mavililerde teknik direktör Ünal Karaman´ın, son oynanan ve 3-0 kazanılan Atiker Konyaspor maçındaki 11´ini koruyarak Beşiktaş karşısına da aynı 11 ile başlaması bekleniyor.

BEŞİKTAŞ İLE 91´İNCİ RANDEVU
Trabzonspor ile Beşiktaş, yarın oynayacakları maçla birlikte ligde 91´inci kez karşı karşıya gelecek. Ligde iki takım arasında bugüne kadar oynanan 90 maçta Trabzonspor´un 32, Beşiktaş´ın 36 galibiyeti bulunuyor. 22 karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı. Trabzonspor söz konusu maçlarda 95 gol atarken, kalesinde 127 gol gördü.

TRABZONSPOR KAZANIRSA 8 SEZON SONRA İLKİ BAŞARACAK
Bu sezon ligde Galatasaray ve Fenerbahçe ile oynadığı iki maçı da kazanan Trabzonspor, bu maçtan da galip ayrılırsa, 2010-11 sezonundan sonra ilk kez bir sezonda üç derbi galibiyeti almayı başaracak.

PEREIRA KART SINIRINDA
Trabzonspor´da bu maç öncesi sağ bek oyuncusu Joao Pereira 3 sarı kart ile ceza sınırında yer alıyor. Pereira bu maçta kart görürse ilk yarının son maçında Çaykur Rizespor karşısında forma giyemeyecek.

TRABZONSPOR'UN BEŞİKTAŞ MAÇI MUHTEMEL 11'İ ŞU ŞEKİLDE:

Uğurcan Pereira, Hüseyin, Toure, Novak, Onazi, Sosa, Abdülkadir Ömür, Yusuf, Nwakaeme, Rodallega

Editör: TE Bilişim