Trabzonspor dün Konya ile 2-2 berabere kaldı, ligdeki üçüncülük yarışında yara aldı. Bu sezon Avrupa'nın 5 büyük liginde topu en fazla direkten dönen takım olan Trabzonspor dün de iki kez bu kaderi yaşadı. Önce Rodallega, ardından Ekuban ile direğe takılan Fırtına, galibiyeti kaçırdı. 26 topu direkte patlayan bordo-mavili ekip, çok şanssız anlar yaşadı. Bu sezon topu en çok (7 kez) direkten dönen isim ise Rodallega oldu.

TOPLAM 18'E YÜKSELDİ
Kolombiyalı forveti ise (6 kez) Ekuban takip ediyor. Özellikle Rodallega geldiği günden bu yana direkleri aşmakta zorluk çekiyor. Trabzonspor kariyeri boyunca 18 kez direğe takılan tecrübeli golcü, eğer direkten dönen toplarını golle sonuçlandırmış olsaydı; 51 gole ulaşacaktı. Kolombiyalı forvet çıktığı 78 maçta fileleri 34 kez sarstı. Rodallega maç sonrası, "Çok şanssızım" dedi.

Trabzonspor'dan transfer açıklaması Trabzonspor'dan transfer açıklaması
AÇIK ARA LİDER
Fırtına, Süper Lig'de 2014-2015 sezonunda bu yana 86 kez kale direklerini nişan aldı. En yakın takipçi Beşiktaş ise 57 kez direkleri döverken, listenin 3. sırasına da 56 kez direkleri bulan Galatasaray oturdu.

VAR'LA GELEN PENALTI
74. dakikada Uğur'un ceza sahası içerisinde topun eline çarptığı pozisyonu VAR'ın uyarısıyla izleyen hakem Halis Özkaya, Trabzonspor lehine penaltı noktasını gösterdi. 79'da topun başına geçen Sosa, ağları havalandırdı. Arjantinli yıldız, 11 ikili mücadelenin 7'sini kazanarak sahanın en iyisi oldu.

Editör: TE Bilişim