Futbola Cruzeiro atyapısında başlayan Trabzonspor'un eski kalecisi Jefferson ülkesinin Botafogo kariyerini sonlandırdı.

2007 yılında Cruziero'dan Trabzonspor'a 1.75 Milyon Euro bedelle transfer olan kaleci, Süper Lig'de 63 karşılaşmada forma giymişti.

Trabzon'a gelişi bir hayli olaylı olan oyuncunun gidişide bir o kadar sessiz olmuştu. Kalecilerini Trabzonspor'a gönderen Cruzeiro Başkanı'nı hedef alan taraftarlar haftalarca kulüp başkanına tepki göstermişlerdi. Brezilya Milli Takımını'nda önemli kalecilerinden biri olan Jefferson, Trabzonspor'da başlarda iyi performans göstersede sonraları yaşadığı ailevi problemlerden dolayı performansında da ciddi bir düşüş yaşamıştı. O dönem genç Tolga Zengin'e kaleyi kaptıran Jefferson 2008 yılında Konyaspor'a transfer olmuştu. Burada bir sezon geçiren Brezilyalı kaleci 2009 yılında Botafogo'ya tranfer olmuştu. 2009 yılından beri Botofogo forması giyen kaleci takımıyla 227 karşılaşmaya çıktı.

Dün oynanan Botofogo - Parana karşılaşması ile jübile maçına çıkan kaleci son maçında onurlandırıldı. Maç öncesi basın toplantısına çocuklarıyla beraber çıkan oyuncu, karşılaşma sırasında takım arkadaşlarının attığı her golden sonra gol sevincinde kendisiyle beraber kutlandı. Taraftarlar ve futbolcular deneyimli kaleciye maç boyunca sevgi gösterilerinde bulundular.

Editör: TE Bilişim