Trabzonspor, 2020 sezonunda Leicester City'den kadrosuna kattığı Fousseni Diabate için sezon sonuna hazırlık yapıyor. Trabzonspor seviyesinde yetersiz kalan Diabate geçen sezon Göztepe'ye kiralanmıştı. Malili futbolcu İzmir ekibinde ortalamanın üzeirnde bir performans sergilesede sarı kırmızılı ekip, bonservisini almaya yanaşmamıştı. 26 yaşındaki futbolcu bu sezon ise Süper Lig'e bu sezon yükselen komşu takım Giresunspor'a kiralandı. Giresunspor'da forma giyen futbolcu bu sezon28 maçta forma giydi, 6 gol 1 asistlik performans sergiledi.

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, sezon sonunda yeniden Trabzonspor'a dönecek olan futbolcu için gelen teklifleri değerlendiriyor. Gelecek sezon için Süper Lig'de daha verimli olmak adına takımını güçlendirmeyi hedefleyen Giresunspor, Diabate ile devam etmeyi düşünmezken genç kanat oyuncusu için süpriz bir teklif geldiği öğrenildi. Süper Lig'e çıkmasına garanti gözüyle bakılan Ümraniyespor, Diabate için Bordo Mavili ekiple şimdiden görüşmelere başladı. Kiralık olarak düşünülen transfer için sezon sonunda Giresunspor'dan 'kalsın' denilmemesi durumunda Trabzonspor'un öncelikli olarak Ümraniyespor ile bu transferi resmişleştireceği öğrenildi.

Eğlenceli yapısı ve kendi arkadaş çevresi ile vakit geçirmeyi seven futbolcunun da büyük şehirlerde top oynamak istediği, bu nedenle transfer görüşmesi yapan danışmanlarına büyük şehir takımlarıyla görüşmeleri gerektiğini belirtti. Trabzonspor yönetimi de Diabate'ye transfer görüşmeleri konusunda yönetime danışması kaydıyla izin veriyor...

Editör: TE Bilişim