Süper Lig'de 31. hafta karşılaşmasında Trabzonspor, MKE Ankaragücü'nü ağırladı.

Medical Park Stadyumu Şenol Güneş Spor Kompleksi'nde oynanan müsabaka, Trabzonspor'un 4-1'lik üstünlüğüyle sonuçlandı.

Bordo - mavililere galibiyeti getiren golleri 8. ve 28. dakikada Caleb Ekuban, 30. dakikada Djaniny ile 90+4. dakikada Edgar Ie attı. Ankaragücü'nün tek sayısını ise 26. dakikada penaltıdan İbrahim Akdağ kaydetti.

Bu sonucun ardından ligde 2 maç aradan sonra kazanan Trabzonspor, 55 puanla 4. sırada yer aldı. 3 maçlık galibiyet serisi sona eren Ankaragücü ise 29 puanla 17. sırada yer buldu.

Trabzonspor, milli ara sonrası oynanacak olan 32. hafta mücadelesinde deplasmanda Sivasspor ile karşılaşacak. Ankaragücü ise Antalyaspor'u konuk edecek.

DJANINY CEZALI DURUMA DÜŞTÜ

Bordo - mavililerin santrfor oyuncusu Djaniny, 58. dakikada sarı kart görerek milli ara sonrası oynanacak Sivasspor maçında cezalı duruma düştü.

TEKNİK ADAMLAR SARI KART GÖRDÜ

Ankaragücü Teknik Direktörü Hikmet Karaman 38. dakikada, Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı ise 87. dakikada hakeme itirazdan sarı kart gördü.

NWAKAEME'NİN 100. RESMİ MAÇI

Trabzonspor'un Nijeryalı oyuncusu Anthony Nwakaeme, bordo-mavili formayla 100. maçına çıktı. Kulüp resmi twitter hesabından, "Bordo-mavili formamızla 100. resmi maçına çıkan Anthony Nwakaeme'yi tebrik ediyoruz." paylaşımında bulunuldu.

BERAT'IN SAKATLIĞI DÜZELMEDİ

Trabzonspor'da geçen hafta Büyükşehir Belediye Erzurumspor maçında forma giyemeyen Berat Özdemir, sakatlığı geçmeyince yine maç kadrosuna alınmadı.

Kulüp doktoru Hakan Çelik, maç öncesi yaptığı açıklamada, "Sağ uyluk arka adalesinde kas yaralanması bulunan oyuncumuz, ağrıları devam ettiği için maç kadrosuna alınmamıştır." açıklamasında bulundu.

MAÇ ÖNCESİ SAYGI DURUŞU

Karşılaşma öncesi, hayatını kaybeden Merkez Hakem Kurulu Eski Başkanı ve FIFA kokartlı eski hakem Bülent Yavuz ile eski milli oyuncu Erhan Önal için saygı duruşunda bulunuldu.