Süper Lig'de 19. hafta maçında lider Trabzonspor ile Medipol Başakşehir karşı karşıya geldi. Trabzon'da oynanan mücadele 0-0 sona erdi.

Trabzonspor ilk yarıda Dorukhan Toköz ve Andreas Cornelius ile direğe takıldı. Bordo-mavililer 78. dakikada ise Hasan Ali Kaldırım'ın topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle penaltı bekledi ama Halil Umut Meler oyunu devam ettirdi.

İç sahada son 5 maçını kazanan Trabzonspor, Başakşehir engelini geçemeyerek ilk yarının son haftasında puan kaybetti. Emre Belözoğlu ile 11 haftadır kaybetmeyen Başakşehir de araya puan kaybıyla girdi.

Bu beraberliğin ardından Trabzonspor 46, Başakşehir ise 33 puanlada ilk yarıyı kapattı.

Süper Lig'de ikinci yarının ilk maçında Trabzonspor, 7 Ocak tarihinde Yeni Malatyaspor'a konuk olacak. Başakşehir ise 8 Ocak'ta Alanyaspor deplasmanına çıkacak.

TRABZONSPOR'DA DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 19. haftasında Medipol Başakşehir'i konuk eden Trabzonspor, 18. haftada Altay ile deplasmanda oynadığı karşılaşmaya göre ilk 11'de 3 farklı futbolcuyla sahaya çıktı.

Teknik direktör Abdullah Avcı, sakatlığı bulunan Edgar Ie'nin yokluğunda Hüseyin Türkmen'e, yedek kulübesine çektiği Berat Özdemir'in yerine Dorukhan Toköz'e, Siopis'in yerine de Bakasetas'a görev verdi.

Bordo-mavili takımın savunmasında ilk kez Hüseyin Türkmen ile Denswil, birlikte stoper olarak görev yaparken Altay maçına göre orta sahanın kurgusunda da değişikliğe gidildi. Orta alanda Berat ve Siopis'in yerine Dorukhan ile Bakasetas forma giydi.

Trabzonspor'da sakatlıkları bulunan Nwakaeme, Hugo, Edgar ve Gervinho, maç kadrosunda yer almadı.

TRİBÜNLER OLDU

Trabzonspor taraftarı, Medipol Başakşehir karşılaşmasına büyük ilgi gösterdi.

Taraftarlar, Medical Park Stadı'nda tribünlerin tamamını doldururken bu sezon iç sahada en fazla seyircinin izlediği karşılaşma oldu.

İLK YARIDA İKİ DİREK

Taktik savaşı şeklinde geçen maçın ilk yarısında Trabzonspor iki kez direğe takıldı. Maçın 20. dakikasında Dorukhan Toköz'ün ceza yayı üzerinden şutunda top üst direğe çarptı ve dışarı gitti. Bu pozisyonun ardından Trabzonspor büyük yüzündü yaşadı.

Trabzonspor'un kontrolünde geçen ilk yarıda, bordo-mavililer bir kez daha direğe takıldı. Mücadelenin 31. dakikasında kaleci Muhammed Şengezer ile karşı karşıya kalan Cornelius'un aşırtma şutunda üst direğe çarpan top dışarı çıktı. İlk yarıda gol olmayınca, soyunma odasında eşitlikle gidildi.

TRABZONSPOR PENALTI BEKLEDİ

Karşılaşmanın ikinci yarısında hem Trabzonspor, hemde Başakşehir birbirine üstünlük kurmaya çalıştı. Zaman zaman iki takım da tehlikeli ataklar geliştirmesine rağmen mücadelede gol çıkmadı.

Mücadelenin ikinci yarısında kritik bir pozisyon da yaşandı. Maçın 78. dakikasında Hasan Ali Kaldırım, Trabzonspor atağında tehliketi uzaklaştırmak istedi. Trabzonsporlu futbolcular, Hasan Ali Kaldırım'ın topa eliyle dokunduğu gerekçesiyle penaltı bekledi. VAR hakemi Hakan Ceylan'ı dinleyen Halil Umut Meler, oyunu devam etti. Trabzonspor futbolcular ve taraftarlar kara tepki gösterdi. Karşılaşmada gol olmayınca, iki takım da ilk yarıyı 1'er puanla kapattı.
 

Editör: TE Bilişim