Trabzonspor Başkanı Muharrem Usta, gündemi FANATİK’e değerlendirdi. Ersun Yanal’a olan güvenini bir kez daha net ifadelerle ortaya koyan, mali durum hakkında açıklamalarda bulunan Bordo-Mavililer’in patronu, takımdan beklentilerini de tek tek sıraladı. İşte konu başlıklarıyla Usta’nın o sözleri...

‘Saha her şeyi etkiliyor’

“Konyaspor galibiyeti tabi ki herkes gibi bizi de mutlu etti. Sonuçta zamanlama olarak iyi bir anda geldi. Daha erken de kazanabilirdik, olmadı. Bunun birçok sebebi olabilir ama en önemlisi yeni bir takımın sancıları. Bizim de tahmin ettiğimiz durumlardı aşağı yukarı. Ancak takımımızın kalitesini, oyuncuların yeteneğini asla tartışmadık. Kısa zaman içinde iyi sonuçlarla her şeyin değişeceğini biliyoruz çünkü. Ayrıca saha sonuçları taraftarı da hatta işin ekonomisini de etkiliyor. İyi sonuçlar ve istenen oyunun ortaya çıkmasıyla kentin de Trabzonspor’un peşinden geleceğine inanıyorum.”

‘Laf olsun diye değil’

“Ersun Yanal gerçekten de bizim için iyi bir şans. Çok motive, kararlı, istekli. Onun bu tutumu en zor anlarda bile bize ekstra güç veriyor. Dikkat ederseniz takımına dair en küçük bir eleştirisi olmadı. Tabi ki kızdığı, eleştirdiği şeyler vardır ama içeride yaşanıyor. En kötü sonuçlardan sonra bile çıktı ve futbolcularına ne kadar güvendiğini anlattı. Bunun lafta, öylesine söylenmiş şeyler olmadığını da biliyorum. Bu işi beraber başaracağız.”

‘Bir günde toparlanmaz’

“Bizim saha sonuçları kadar değer verdiğimiz bir başka durum da işin ekonomisi. Çünkü burada sağlayacağımız iyileştirme en az sportif başarı kadar kıymetli. Bu sene planlarımız tuttu, çizilen çizgiler içinde kaldık. Gündeme ara ara gelen borçlar, ödeme zorunlulukları gibi durumlar bildiğimiz şeyler, sürpriz değil yani. Ancak tabii ki bir yandan da yol yürümeye çalışırken yoruyor. Bir günde toparlanacak işler değildi elbette. İyileşmesi için çaba harcıyoruz, sponsor bulmaya, loca satmaya, proje üretmeye vakit ayırıyoruz. Büyük emekler sarfediyoruz ve bir gün anlaşılacağını umuyoruz.”

Fanatik / Serhat Demirtaş