Spor Toto Süper Lig'de Eddie Newton yönetiminde istediği sonuçları alamayan Trabzonspor takımın başına Abdullah Avcı'yı getirmiş ve çıkışa geçmişti. Yeni sezona Avcı önderliğinde hazırlanan bordo mavililer, transferde de 'Fırtına' gibi esiyor. Gervinho, Bruno Peres ve Hamsik'i bonservis bedeli ödemeden kadrosuna katan Trabzonspor, başkan Ağaoğlu'nun verdiği müjdeye göre en az 3 transfer daha yapacak.

Fode Koita'yı kadrosuna katması beklenen Trabzonspor'da gündem sol bek transferi. Geçtiğimiz sezon yeterli performansı ortaya koyamayan Marlon ile yollarını ayıran bordo-mavililer arayışa geçti. İşte Fırtına'nın listesindeki isimler ve transfer gelişmeleri;

BIRGER MELING

Bordo-mavili ekip, Nimes'in Fransa Ligue 1'de küme düşmesinden sonra kadrosuna katmak için daha yoğun çaba verdiği Norveçli sol bek için son bir hamle yaptı. Daha önce Fransız kulübüne 2 milyon Euro öneren ve 4 milyon Euro'luk beklenti ile karşılaşan yönetim, menajerler aracılığıyla yeni bir teklif belirledi. Bordo-mavili yönetim, Fransız kulübüne taksitler halinde ödenecek 2 milyon 500 bin Euro'luk bir öneri sundu. Bu öneri kabul edilmezse transfer rafa kaldırılacak.

REINALDO

Bordo-mavililerin Sao Paulo forması giyen 31 yaşındaki Reinaldo için teklif yaptığı ileri sürüldü. Brezilyalı gazeteci Jorge Nicola'ya göre bordo-mavililer, kulübüyle 2022 yılına kadar sözleşmesi bulunan deneyimli sol bek için 2 milyon euro bonservis teklif etti. Kariyerinde Brezilya dışına çıkmayan Reinaldo için gelen teklifi değerlendirebileceği belirtildi.

ALFONSO ESPİNO

Uruguaylı gazeteci Nacho Oviedo'nun iddiasına göre Trabzonspor, Cadiz forması giyen 29 yaşındaki Alfonso Espino'yu satın alma opsiyonuyla birlikte kiralamak istiyor. Görüşmelerin ilerlediği ifade edilirken, Uruguaylı sol bekin Cadiz'le 2023 yılında kadar sözleşmesinin bulunduğu kaydedildi.

DIEGO LAXALT

Trabzonspor'un gündeminde ki isimlerden biri ise Milan'ın futbolcusu Diego Laxalt. Geçtiğimiz sezon kiralık olarak Celtic'te forma giyen 28 yaşındaki futbolcu, 17 maçta 1 gol kaydetti. Bordo mavililer kiralık olarak kadrosuna katmak istedikleri Uruguaylı futbolcu için Beşiktaş ile yarışıyor.

HAITAM ALEESAMI

29 yaşındaki futbolcu daha önce de Trabzonspor'un radarına girmiş ancak transferi gerçekleşmemişti. Rostov ile kontratı biten Fas asıllı Norveçli için Fırtına'nın nabız yokladığı belirtildi. Haitam bu sezon ligde 14 karşılaşmada boy gösterdi.

FILIP NOVAK

Süper Lig'de Fenerbahçe forması giyen Çekyalı sol bek Filip Novak eski kulübü Trabzonspor'a dönmek istediğini bordo mavili kulübe iletti. Serbest kalması halinde Novak'ın durumunu değerlendirebileceği belirtilen bordo maviler bonservis bedeli ödemek istemiyor.

EZGJAN ALIOSKI

Leeds United ile sözleşmesi sezon sonu bitecek 29 yaşındaki futbolcu için yapılan temaslarda menajer sorunu ortaya çıktı. Oyuncunun İsviçreli menajeri ilk etapta 1 milyon Euro imza parası talep etti. Alioski için imza parasını yüksek bulan yönetim, kontrata farklı bonuslar eklenebileceğini belirtti.