Trabzonspor'un 44. olağan genel kurulunda konuşan Ahmet Ağaoğlu, kulübün genel borcundan transfer çalışmalarına kadar birçok konuda önemli açıklamalarda bulundu. Ağaoğlu, Yusuf Yazıcı ve Abdülkadir Ömür'ün transferleri hakkında da son gelişmeleri paylaştı. 

"BÖYLE BİR SEVDA TÜRKİYE'DE YOK"

"Ana rahmine düştüğü anda Trabzonspor'a sevdalanan çocuklara çok büyük bir borcumuz var. Yarın onların gurur duyacakları bir Trabzonspor bırakmak hepimizin boynunun borcudur. Böyle bir sevda dünyanın başka bir yerinde var mı bilmiyorum ama Türkiye'de yok."

"BORCUMUZ 1 MİLYAR 185 MİLYON LİRA"

"Göreve geldiğimizde borcumuz 892 milyon liraydı. Şu anda 1 milyar 185 milyon liraya ulaştı. Aradaki farkın büyük bölümü kur ve faiz farkı. Tam 305 milyon lira kur ve faiz giderimiz oldu. Toplam borcumuzun 617 milyon lirası banka borçları."

"TRANSFERE 2-3 MİLYON EURO HARCAYACAĞIZ"

"UEFA'nın tavsiye niyetinde disiplin kuruluna yazdığı yazıda '5 milyon euro zararla geldikleri halde Avrupa kupalarına katılmaları uygundur' şeklinde karar var. Geçen sene 2,2 milyon euroluk transfer yaptık. Bu sezonda da 2-3 milyon euro harcayabileceğimizi söyledim. Bunu aştığımız taktirde gelecek yıllarda Avrupa'ya katılamayız. Bu, Trabzonspor'a ihanettir. TFF de gelecek sezon için bu tarz kurallar koyacak. Biz diğer takımlardan bir adım önde gidiyoruz. Fransa'yı 2-0 yenen Milli Takım'da ligi şampiyon bitiren takımdan tek bir futbolcu yokken, ben de kenardan izleyen bir Trabzonsporlu olarak kendi takımımdan gurur duydum. Her takımın kendi tercihi vardır, bu yanlış anlaşılmasın."

"YUSUF VE ABDÜLKADİR BU KULÜBÜN EKONOMİSİNİ KURTARAN KAHRAMANLAR" 

"Yusuf ve Abdülkadir için bazı kulüplerle yaptığımız görüşmede bu çocukları sadece futbolcu olarak görmemelerini söyledim. Onlar bir şehrin marka elçileri. Burada bir felsefenin temelleri yeniden atılmıştır. Yusuf ve Abdülkadir bu felsefenin en ağır işçileri oldular. Türkiye'deki Trabzonspor sempatisini yeniden artırdılar. Bu çocukları sadece futbolcu olarak görmeyelim. 'Bu çocuklarla mı şampiyon olacağız?' diyorlar. Evet bu çocuklarla olacağız. Kendi gençlerimize güveneceğiz. Yusuf ve Abdülkadir için Monaco ve Lille'den geldiler. 'Kulübün borcu 160 milyon euro. Sadece 1'i için bile 160 milyon euroyu getirip masama koysanız da satmıyorum' dedim. Türkiye'nin en değerli iki oyuncusu bunlar. Sizin bu çocuklara vereceğiz 10-15 milyon euroyu kabul edersem şehrime ve kulübüme ihanet etmiş olurum. Gerçek değerleri ile masaya geldiklerinde seneye inşallah satabiliriz. Yusuf ve Abdülkadir bu şehri Avrupa'da temsil edecekler. Asla sıradan oyuncular gibi satamayız."

"GALATASARAY'I YENSEYDİK ŞAMPİYONDUK"

"3-1'lik Galatasaray maçını hatırlıyorsunuz. Hiç detaylara girmiyorum o maçta ne olduğuna dair. O maçı kazansaydık şampiyonduk. Galatasaray'ı tebrik ettik ama hakemler o maçı katletti. Ben gencecik çocukları yetiştirip senin adaletine bırakacağım ama sen o çocukların hakkını yiyeceksin. Ama bunu yapanların yanına kar kalmadı. İlk defa Trabzonspor maçından sonra MHK Başkanı istifa etti ve o hakem lig sonuna kadar maç almadı. Yayıncı kuruluş üzerinden manipülasyon yapılmasına rağmen o hakeme maç verilmedi. Trabzonspor artık eski Trabzonspor değil. Kupalar yeri zamanı gelir çok önemli sembollerdir ama yeri gelir bir teneke parçasından başka bir şey ifade etmezler. Bazı onur ve gururlar vardır ki, onu bir kez omuzlarınıza taktığınızda asla zihinlerden silemezsiniz."