Spor Toto Süper Ligi’nin 2'nci haftasında pazartesi günü akşam 20.00’da Hüseyin Avni Aker Stadyumu’nda Çaykur Rizespor ile karşılaşacak olan Trabzonspor, Avrupa kupalarında elde ettiği başarılı sonuçlara ligde de devam etmeyi amaçlıyor. 

Bugüne kadar oynadığı 5 Avrupa Ligi maçında yenilgi yüzü görmeyen Trabzonspor, ligin ilk haftasında Beşiktaş’a mağlup olunca büyük şok yaşadı. Teknik direktör Mustafa Akçay’ın UEFA Avrupa Ligi play off turu ilk maçında deplasmanda FK Kukesi’yi 2–0 mağlup eden takımı bozmadan Çaykur Rizespor karşısında oynatması bekleniyor.

GİRAY KAÇAR TEKNİK EKİBE BAĞLI
Bordo mavili takımda zorlu maç öncesi Giray Kaçar’ın sakatlığının tamamen geçtiği ve teknik heyetin şans vermesi durumunda oynayabileceği belirtilirken, Bosingwa’nın ise Çaykur Rizespor maçında oynama ihtimalinin çok düşük olduğu belirtildi. FK Kukesi ile oynanan Avrupa Kupası maçında sakatlığı nedeniyle oynayamayan Malouda’nın ise durumunun maç günü belli olacağı ifade edildi. Akçay’ın basına kapalı olarak gerçekleştirilen antrenmanlarda oyuncularını özellikle yakalanan pozisyonları değerlendirme konusunda sık sık uyardığı öğrenildi.

SAVUNMANIN VAZGEÇİLMEZİ MUSTAFA YUMLU
Trabzonspor’da teknik direktör Mustafa Akçay’ın vazgeçilmezleri arasına girmeyi başaran Mustafa Yumlu, bu sezonki performansı ile de dikkatleri üzerine çekiyor. Mustafa Yumlu, kendi performansının takımın başarısına endeksli olduğunu belirterek, "Avrupa maçlarında elde ettiğimiz iyi sonuçlar hepimizi mutlu ediyor. Aynı başarıyı ligde de göstermeliyiz. Çaykur Rizespor maçı bu anlamda bizim için önemli. Kendi seyircimiz önünde taraftarlarımıza galibiyet armağan etmek istiyoruz. Kukesi galibiyetiyle Beşiktaş maçını bir nebze olsun unutturduk ancak Çaykur Rizespor karşısında galip gelip, bunu perçinlemeliyiz" dedi.

2000. GOL KİMİN OLACAK?
Lig tarihinde mücadele ettiği 39 sezon boyunca toplamda 1999 gol atan Trabzonspor’da, 2000. golü kimin atacağı merak konusu. Bordo mavili forma altında Avrupa kupalarında attığı 6 golle, Avrupa’da en çok gol atan yabancı futbolcu unvanını alan Henrique, 2000. gole de kafayı taktı. Brezilyalı futbolcu gollerine ligde de devam etmek istediğini vurgulayarak, "Bu sezona iyi başladığımı düşünüyorum. Şu ana kadar attığım goller bundan sonraki atacaklarımın da önünü açtı. Moral ve motivasyon olarak çok iyiyim ve Çaykur Rizespor maçında da fileleri sarsmayı çok istiyorum" diye konuştu.

TRABZONSPOR’UN ÇAYKUR RİZESPOR MAÇI MUHTEMEL 11’İ ŞU ŞEKİLDE

Onur– Zeki Yavru, Mustafa, Aykut Demir, Olcan, Soner, Aykut Akgün, Zokora, Volkan, Adrian, Henrique

SAKAT: Bosingwa

CEZALI: Yok

BİLET FİYATLARI: Kale arkası: 20 TL, Maraton: 40 TL, Kapalı Kenar: 60 TL, Kapalı orta: 70 TL, VIP: 150 TL, VIP Özel: 350 TL, Misafir Seyirci Tribünü: 40 TL.