Trabzonspor, dış saha tablosunda da lider üstelik tam 15 maçtır ligde bileği bükülmüyor. Karadeniz ekibi, kalan 4 haftada Başakşehir’in takılacağına ve şampiyonluğa ulaşacağına inanıyor.

30. haftada 61 puana ulaşan ve plakayı bulan Bordo- Mavililer, bu sezon tarih yaza yaza ilerliyor... Hüseyin Çimşir yönetiminde ligde yenilmeyen Trabzonspor, önceki dönemle beraber 15 maçtır namağlup. Fırtına en son 2010-2011’de böyle bir dönem yaşamıştı. Dış saha tablosuna bakıldığında da Karadeniz ekibinin 30 puanı var ve zirvede yer alıyor. Ancak esas kilit nokta, ezeli rakiplerle oynanan maçlar...

Açık ara fark...

Bordo-Mavililer, bu sezon Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş’a ligde yenilmedi. 3 rakibini de birer kez devirrken, diğer 3 maç berabere bitti. Trabzonspor tam 36 yıl sonra böyle bir başarıya imza atarken, benzer tablo en son 1983-84 sezonunda oldu. Bu süreçte 12 puanı hanesine yazdıran Karadeniz ekibi, 4 büyüklerin bu sezon kendi aralarında oynadıkları maçlara bakıldığında açık ara lider. 6 maçta Galatasaray’ın 6 puanı bulunuyor. Birbiriyle oynayacak Fenerbahçe ve Beşiktaş’ın da geride kalan 5 karşılaşmada toplam 5’er puanları var.

4’te 4 için kenetlendi

Sadece ligde zirve mücadelesi vermekle kalmayan, Türkiye Kupası’nda da adını finale yazdıran Bordo-Mavililer, işte böylesine başarılı geçen bir sezonda şampiyonluğa yürekten inanıyor. Bordo- Mavililer, kalan 4 maçın hepsini kazanmayı hedeflerken, bu süreçte 2 puan önündeki Başakşehir’in mutlaka takılacağını düşünüyor.

Editör: TE Bilişim