Spor Yazarı Haluk Ayyıldız, Süper Lig'in 11. haftasında Trabzonspor'un Kayserispor ile deplasmanda 0-0 berabere kaldığı mücadeleyi değerlendirdi. 

İşte o yazı; 

Galatasaray maçına bakıyorum da harika oynayan bir Trabzonspor vardı sahada. Müthiş pozisyonlar üreten, süper paslaşmalar yapabilen ve hepsinden önemlisi de kazanma arzusuyla doluydular. Kayserispor maçına gelince, tam tersi bir Trabzonspor sahadaydı.Korkak futbol ve geriye yaslanarak uzun toplarla gol bulma taktiğindeydiler. Şimdi Rıza Çalımbay’a soruyorum: “Bu kötü futbol neyin nesidir?” 

İlk yarıdan başlayarak devam edelim. Kayserispor, Mustafa Akbaş’ın koruduğu alanı Deniz Türüç ile yol geçen hanı yaptı. Pereira’nın koruduğu alan ise Mendes tarafından hallaç pamuğu gibi atıldı. Kaleci Onur, Uğur Demirok ve Durica gününde olmasalardı ilk yarıda çoktan film kopabilirdi. Trabzonspor’un yanlışı şu oldu: Hep defansta kaldılar. Kaleye gitme niyetinde hiç olmadılar. Düşünün koca ilk yarıda Okay Yokuşlu dışında rakip kaleye tek şut atılamadı. Rıza Hoca da bizim gibi maçı izledi. Sadece Castillo ve Bero’un yerlerini değiştirdi. Fakat orta sahada Onazi ve Okay yeterli olamadıklarından ne N’Doye, ne de kanatlar beslendi. Dolayısıyla Kayseri’nin oynamasına izin verilmiş oldu. 

SOSA DEVRE ARASI TRABZONSPOR İLE BAĞLARI KOPARACAK 

Onazi sakatlanıp çıktıktan sonra Sosa Trabzonspor’un beyni oldu. Ama Sosa; gelin görün ki sanki yıllardır futbol oynamıyor havasında. Hiç etkili olamadı. Sosa sanırım Trabzonspor ile bağlarını devre arasında koparacak; görüntüsü budur.Neyse, ikinci yarıda Rıza Çalımbay devre arasında futbolcularını uyarmış olacak ki, takım biraz daha öne doğru oynamaya başladı ama ne hikmetse Trabzonspor dan-dun oynadı durdu. Organize olmakta zorluk çekti. Kaleye gidebilmenin yolu, topu ileriye taşımaktan geçer kuralı dün Trabzonspor’da yoktu. Örneğin Castillo çabuk oyuncudur ama o bile dondu kaldı. Yerine giren Abdülkadir biraz biraz heyecan verdi o kadar. 

Sonuç olarak Trabzonspor, ölüp ölüp dirildiği Kayserispor maçından bir puan alabildiğine dua etsin. Sonlara doğru Abdülkadir Ömür’ün kaçırdığı gol olsaydı, kimse kızmasın ama Bordo-Mavililer inanın hak etmediği bir maçı kazanmış olacaktı. Kayserispor’a gelince; tamamen beceriksizliklerinin kurbanı oldular, farklı kazanabilirdiler. Onur’un kurtardıklarına gelince; süperdi, zaten Onur olmasaydı Trabzonspor’a çoktan geçmiş olsun diyebilirdik. Tebrikler Onur... 

BU NASIL FİNAL MAÇI?  

Rıza Çalımbay Hoca hafta içinde Kayserispor maçının kendileri için final niteliğinde olduğunu söyledi. Ancak “Böyle final maçı oynanır mı?” diye kendisine soruyoruz. Final maçları savaşmaktır, pısırıklık değil! 

EKSİKLER DÖNMELİ  

Olcay, Rodallega, Kucka ve Burak bu takıma dahil olduğunda Trabzonspor, Trabzonspor gibi olur ve oynar. Aksi halde Bordo- Mavililer’in vites yükseltebilmesi mümkün değildir. Demedi demeyin.