İşte Trabzonspor'un listesindeki isimler;

Umut Bulut: Camiada hemen herkes dönmesini çok istiyor. Yönetim ekonomik olarak zor bir dönem yaşasa da Umut’u transfer etmek için hiçbir fedakarlıktan kaçınmayacak. En büyük beklenti ise Galatasaray’ın aradan çekilmesi ve Toulouse’un bonservis bedelini düşürmesi.

Theofanis Gekas: Transferde özellikle Bordo-Mavili taraftarların favorisi. Akhisar Belediye’deki performansıyla herkesin takdirini kazanan Yunan golcü, Trabzonspor’a seve seve geleceğini açıklamıştı. Akhisar Gekas’ı satmak istemese de oyuncunun bu sözleri en büyük koz. Yönetim kısa sürede girişimlere başlayacak.

Michael Eneramo: Sivasspor’la sözleşmesinin bitmesi ve şu anda boşta olması, Bordo-Mavililer için en büyük avantaj. Kurulan ilk temasta, “Önceliğim Trabzonspor” sözü alındı. Mustafa Akçay’ın yönetime onay vermesi halinde, Nijeryalı forvete hemen imza attırılacak.

Aykut Demir: Mustafa hocanın olmazsa olmazı, savunmaya takviye yapılması. Gençlerbirliği’nin yıldızı Aykut Demir de ilk tercihi. İlhan Cavcav, 5 milyon Euro değer biçtiği Aykut için yakın dostu İbrahim Hacıosmanoğlu’na 1.5 milyon Euro indirim yaptı. Hafta içerisinde taraflar bir araya gelecek. Bu transferin yüzde 80 oranında tamamlandığı kaydediliyor. 

Cenk Tosun:  Bordo-Mavililer’in bir diğer forvet adayı. Umut Bulut transferinde mutlu sona ulaşılamazsa, rota Cenk’e dönecek. Gaziantepspor, kaynak yaratmak için oyuncuyu satmaya sıcak bakıyor. Yönetim nabız yoklamaya başlasa da bu transferde aceleci davranmayı düşünmüyor.

Jaja: Trabzonspor'da taraftarı heyecanlandıran isim. Trabzonspor yönetiminin Jaja ile her konuda anlaştığı kaydediliyor.  Eski kulübü Mentalist'te mutsuz olan bu futbolcunun Trabzonpor'a gelmeyi sıcak baktığı belirtildi. 

Ryan Babel: Trabzonspor yönetiminin bu futbolcu ile de temas kurduğu kaydediliyor. Ancak henüz bu transferde net bir gelişme sağlanmadı. 

Çağlar Birinci: Denizlispor'dan Galatasaray'a transfer olan ancak burada forma şansı bulamayan Trabzonlu futbolcu Çağlar Birinci ile Bordo-Mavililerin her konuda anlaştığı belirtiliyor. Çağlar Birinci ile ilgili en büyük avantaj bonservisinin elinde olması. Trabzonspor'un bu transferde para ödemeyecek olması ve oyuncunun Trabzonlu olması bu transferi bir adım öne çıkıyor. Ayrıca Bordo-Mavililerde geçen sezon Çağlar'ın görev yaptığı bölgede sadece Marek Cech oynarken Emerson'da kadro dışı bırakılmıştı. 

Engin Baytar: Bu futbolcu Trabzonspor'da oynadığı dönemde Sportif Direktör Ünal Karaman ile disiplinsiz hareketleri nedeniyle yaşadığı problemlerden dolayı geri dönmesi zor görünüyor. Ünal Karaman'ın Engin Baytar ismini veto ettiği kaydediliyor. 

ÖNEMLİ NOT: Trabzonspor ile ismi geçen yabancı futbolcuların en büyük handikabı Bordo-Mavililerde 12 yabancı oyuncu olması. Trabzonspor'da yönetimin mevcut yabancılardan hiç bir ile yollarını ayıramaması durumunda yabancı oyuncu transferi yapılmayacak. Trabzonspor'da şuan da görev yapan yabancı oyuncuların gönderilmesi halinde en düşüğünün tazminatının 2-3 Milyon Doları bulduğu kaydediliyor. Böyle bir mali yükün altına girmek istemeyen Bordo-Mavili yönetim yabancı oyuncuları satamaması durumunda şişkin olan yabancı kadrosuna yeni isimler katmak istemiyor. Bu noktada yabancı futbolcu gönderilmediği takdirde yabancı transferi de yapılmayacak.