Sakatlıkları bulunan Acolatse ve Bruno ile ilgili konuşan Deniz Kolgu "Elimde belgeler var. Acolatse ve Bruno'nun geçmişten gelen sakatlıkları var. Transfer edilirken tam teşekküllü kontrollerden geçmemiş. Bu oyuncular sahaya yüzde yüzünü veremiyor. Tamer hocam yükleme yapamıyor. Ben burada olsaydım bu iki oyuncu burada olmazdı" dedi.

Transfer çalışmalarıyla ilgili de bilgi veren Deniz Kolgu, “Şuan ki tartışmalar hiçbirimize fayda sağlamayacak… Bizler önemli bir misyon üstlendik, görevimizin başındayız. Ve tüm çözümlerimiz de hazır. Tabii iş dönüyor dolaşıyor ekonomiye takılıyor. Şunu da belirteyim, görevi gelirken bana da böyle bir tablo sunulmadı. Yalnız, tüm çalışmalarımız transfer tahtasının açılması yönünde. Hayrettin başkanımız ziyaretlerini bu yönde gerçekleştiriyor.

Bize hadi hazırız dediklerinde, 6 saatte işimizi çözeriz. Anlaştığımız oyuncular var. Ben taraftara yalan söylemedim. Konuştuklarımın hepsi bende belgeli. Ozegoviç konusunda ilk etapta hata bizde, parasını ödeyip tutabilirdik. İkinci etapta da onun sportif karaktersizliği ortaya çıktı. Bir anda avukatıyla beraber peşinatı 3 katına çıkardı” dedi.

Deniz Kolgu, "Bazı şeyleri çarpıtmaya gerek yok. Kerem ve Batuhan ile sözleşmeler yapılmış ve bu oyuncuların lisansları Trabzon’a geçti. Sonrasında Sözleşmede bu oyuncuların Ocak-Mayıs aylarında Bursaspor’da oynayacağı belirtilmişti. Lakin bu isimler bu süreçte Trabzonspor’dan garanti 1,5 milyon TL para alacak. Trabzonspor bana dedi ki bu parayı sen ödeyeceksin. Ben de 3 milyon garanti parayı veremem” ifadelerini kullandı.

Kolgu sözlerini,  “Bu oyuncular benim şartlarımda çalışsalardı Kerem bütün maçlarda oynasaydı 300 bin, Batuhan bütün maçlarda oynasaydı 600 bin alacaktı. Fazladan 2 milyon verecek bütçem yok. Oyuncunun menajeriyle görüştüm. Oyuncunun sözleşmesini fesh etmeyin. Benim şartlarımla devam etsin dedim. O taraftan da ben 1 buçuk milyon kazanacakken neden 300 bin kazanayım diye dönüş aldım” ifadeleriyle noktaladı.