TÜRKİYE'NİN EN İYİ YERLİLERİNİ KAPTIRDI
Trabzonspor yönetimi, yanlış transfer politikasıyla bordo-mavili taraftarları endişeye sürüklüyor. Son iki senede Selçuk İnan, Umut Bulut, Engin Baytar, Egemen Korkmaz ve Burak Yılmaz gibi Türkiye'nin en iyi yerli oyuncularını elinden kaçıran başkan Sadri Şener ve ekibi, yabancı stratejisinde ise tam anlamıyla sınıfta kaldı. Yaptıkları transferlerle Trabzonspor'u 'yabancı çöplüğü'ne döndüren Sadri Şener, kadroda 13 sözleşmeli yabancı olmasına rağmen hâlâ yabancı transfere doymuyor.

RAKİP TAKIMLAR TEHLİKEYİ ERKEN GÖRDÜ
Kamp kadrosunda 10, gönderilmeyi bekleyen 2 ve kiralanan 1 yabancısı bulunan Trabzonspor'da başkan Sadri Şener, forvet Senegalli Dame N'Doye ile de anlaşmaya vardı. Şener'in yabancı üstüne yabancı alması ise "Başkan ne yapmaya çalışıyor?" sorusunu akıllara getirdi. Sadri Şener, yanlış transfer politikasıyla Trabzonspor'u batağa sürüklüyor. Kulübü İstanbul'dan yönetmeye çalışan ve bütün yükü Şenol Güneş'in omuzlarına yıkan başkan Şener, yine yanlış transferler peşinde koşuyor.

KADEMELİ OLARAK AZALACAK
Trabzonspor yönetimi ayrıca gelecek sezondan itibaren yabancı sayısının kademeli olarak azalacağını gözardı eder biçimde hareket ediyor. TFF'nin haziran ayında aldığı karar gereği önümüzdeki sezondan itibaren kadroda bulundurulacak ve oynatılabilecek yabancı sayıları azalacak. 2013-14 sezonunda kadroda 10 yabancı bulundurulacak, maç listesinde ise en fazla 6 yabancı bulunabilecek. Bu rakam bir sonraki sezon sözleşmeli 8, kadroda 5 yabancıya düşecek. Trabzonspor yönetimi kadrosundaki şişkinliği görmezden gelip, yabancı üstüne yabancı almaya çalışırken rakipleri ise tehlikenin erken farkına vardı. Şu anda G.Saray'ın kadrosunda 9, Beşiktaş ve Fenerbahçe'de ise 6 yabancı var.