Süper Lig'de son iki haftada Kasımpaşa ve Akhisarspor'u yenerek çıkışa geçen ve bu sezonun ilk galibiyet serisini yakalayan Trabzonspor, Erzurumspor karşısında şok yaşadı: 0-0. Lider G.Saray ve Beşiktaş'ın puan kaybettiği haftayı zaferle kapatmak isteyen Karadeniz ekibi, Cimbom (19) ile puan farkını 3'e indirme şansını elinin tersi ile itti. Aslında maç öncesi her şey muhteşemdi. Hafta boyu yapılan çağrılar sonrası tribünlerin neredeyse tamamı dolmuş, yer gök bordo-mavi olmuştu. Müthiş taraftarının desteğini arkasına alarak rakibini devirmek isteyen, Rodallega ile bir topu direkten dönen Fırtına, dünkü sonuçla bir fobisini de yenememiş oldu. Ligde en son 2017-18'de 12, 13, 14, 15 ve 16'ncı haftasında 5 maçlık galibiyet serisi yakalayan ve ardından 26 haftada en fazla iki maç üst üste kazanabilen bordo-mavililer, BB Erzurumspor ile de bu şanssızlığını noktalayamadı. Trabzonspor iki maçlık galibiyet serisinin ardından altın tepside sunulan zirve iddiasını beklemeye alırken tribünlerdeki, "Ne zaman şampiyonluk diye bağırsak kursağımızda kalıyor" söylemi maçın özeti gibiydi.

VAR MI YOK MU?
Bordo-mavili takım ile Erzurumspor maçında VAR sistemi iki kritik kararda devreye girdi. Önce konuk ekibin Özer ile 7. dakikada attığı gol için VAR'a giden hakem Bülent Yıldırım, ofsayt kararı verdi ve golü iptal etti. 66'da Rodallega, İbrahim'in müdahalesi ile yerde kalırken önce penaltı veren Yıldırım, ardından VAR'a baktı ve iptal etti.?

LİGDE SİFTAH YAPTILAR
Bordo-mavili takım, Büyükşehir Belediye Erzurumspor ile lig tarihinde ilk kez karşılaştı. İki takım daha önce geçen sezon Türkiye Kupası beşinci tur aşamasında karşılaşmış ve bordo-mavililer rakibine iki maçta toplam dokuz gol atarak turu geçmişti. Konuk ekip dün özellikle savunmada hata yapmadı ve Karadeniz temsilcisinin güçlü ve etkili forvetlerine geçit vermedi. Puanını 6'ya çıkaran Dadaşlar düşme hattında yer alıyor.

ÇİFT FORVETE DEVAM
Teknik direktör Ünal Karaman, Erzurum maçında beklenen kadroyu sahaya sürdü. Milli takımdan sakat dönen Onazi yetişti, hücumda yine Rodallega ve Burak'a üçüncü kez üst üste birlikte görev verdi. Akhisar maçının 11'i aynen korundu.

İLK KEZ BERABERE KALDI
Trabzonspor, bu sezon Şenol Güneş Stadı'nda oynadığı 5 maçta 3 galibiyet, 1 beraberlik aldı ve 1 kez kaybetti. Karadeniz ekibi, Sivasspor'u 3-1, Galatasaray'ı 4-0, Kasımpaşa'yı 4-2 mağlup ederken Göztepe'ye 2-1 yenildi. Fırtına dün ilk beraberliğini aldı.

MAÇTAN DAKİKALAR
7. dakikada Sunu'nun soldan pasında Emrah Başsan, topu ceza alanındaki Özer Hurmacı'ya aktardı. Özer Hurmacı, meşin yuvarlağı kaleci Onur Recep Kıvrak'ın üzerinden filelere gönderdi. Video Yardımcı Hakem sisteminin uyarısıyla Emrah Başsan'ın ofsaytta olduğu belirlenerek, gol geçerli sayılmadı.

13. dakikada ceza alanı dışında topla buluşan Abdülkadir Ömür'ün şutunda, kaleci Sehic sol tarafına gelen meşin yuvarlağı çelerek tehlikeyi önledi.

16. dakikada Sosa'nın soldan kullandığı köşe atışında ceza alanı içinde iyi yükselen Rodallega'nın kafa vuruşunda, top direğin yanından auta çıktı.

20. dakikada Amiri'nin soldan ortasında ceza alanı içinde Rodallega'nın kafa vuruşunda, top üst direğe çarparak auta gitti.

21. dakikada Emrah Başsan'ın soldan kullandığı kornerde, savunmanın uzaklaştırmak istediği top Egemen Korkmaz'ın önüne düştü. Bu futbolcunun şutunda top, kaleci Onur Recep Kıvrak'ta kaldı.

37. dakikada savunmanın arkasındaki Emrah Başsan'ın şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak yatarak topu kontrol etti.

39. dakikada Hosseini'den topu kapan Sunu'nun ceza yayı yakınından yerden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak meşin yuvarlağı kontrol ederek gol şansı vermedi.

Karşılaşmanın ilk yarısı golsüz sona erdi.

66. dakikada Rodallega, ceza alanı içinde İbrahim Akdağ ile girdiği ikili mücadelede kendini yerde bulunca karşılaşmanın hakemi Bülent Yıldırım, önce penaltı noktasını gösterdi. Konuk takım oyuncularının itirazının ardından Video Yardımcı Hakem sistemine başvuran hakem Yıldırım, pozisyonu ekrandan izledikten sonra penaltı kararını iptal etti.

78. dakikada Ekuban'ın soldan ortasında ceza alanı içinde Burak Yılmaz'ın kafa vuruşunda, top yandan auta gitti.

84. dakikada ceza alanı son çizgisine inen Pereira'nın çıkardığı topu Rodallega sert bir şekilde kaleye gönderdi. Meşin yuvarlak az farkla üstten auta çıktı.

87. dakikada Rodallega'nın pasında ceza alanına doğru sokulan Ekuban'ın yerden şutunda, kaleci Sehic yatarak topu kontrol etti.

Karşılaşma 0-0 sona erdi.

.

Editör: TE Bilişim