Trabzonspor Kulübü Finans ve Proje Geliştirme Sorumlusu Şemsetdin Hancı dikkat çeken açıklamalarda bulundu. 

Trabzonspor Kulübü’nde geçirdiği 6 aylık dönemle sözlerine başlayan Hancı “Bize zaman ayırdığınız için teşekkür ederim. 6 ay oldu başlayalı geldiğimizde güzel bir düzen vardı. Başkanımız, asbaşkanımız ve diğer arkadaşlarımız güzel bir işleyiş sağlamıştı. Biz de geldikten sonra uyum ve birliktelik içerisinde gayet düzgün kenetlenerek yönettik, elimize hangi konu geldiyse yapmaya çalıştık. 

Şampiyonluğu taraftar olarak yaşasaydınız ne hissederdiniz sorusunu cevaplayan Hancı “Trabzonspor taraftarı olarak yaşamış olsaydım aynı mutluluğu yaşardım. Yönetici olarak ayrı gurur yaşıyorum.  Bizden sonrası büyük miras oldu. “

Başarının ekip çalışmasından kaynaklandığını ifade eden Hancı “Şampiyon olmayalı 11 yıl oldu, kupa kaldırmayalı ise 38 yıl oldu. O sevincimizi bize yaşatmadılar.  Antalya maçı, o atmosfer, diğer kutlamalar, tekrar tekrar izliyoruz. Orada bu büyük başarının bir parçası olmak bize onur, gurur verdi. Bundan sonraki süreçte bu minvalde devam ederek bu süreci sürekli kılmaya uğraşacağız. 6 aylık sürecin en önemli noktası; hiçbir arkadaşımız diğer arkadaşın arkasındaki eksiği aramak değil var olan eksiği tamamlayınca birlikten güç doğuyor. Güç de başarıyı getiriyor. Önümüze çıkan zorluklar da oldu. Her şey güllük gülistanlık değildi. O zorluklarda birbirimize destek verip kenetlenerek sonunu getirip nihayetinde kupayı almış olduk.  Bu coşkuyu da doya doya kutluyoruz. “

TRABZONSPOR ROL MODEL OLMUŞTUR

Trabzonspor’un tarihte olduğu gibi her zaman ilkleri başarmaya devam edeceğini sözlerine ekleyen Şemsetdin Hancı ‘Trabzonspor Kulübü her zaman Türkiye’de örnek kulüp olmuştur. Tarihe dönüp baktığında Anadolu’dan çıkan ilk şampiyondur. Her zaman ilkleri başarmıştır. Bu sezon kazanılan şampiyonlukta ortaya koyulan yönetim modelinin tüm kulüpler tarafından örnek alınması gerektiğini düşünüyorum. Ülkemizdeki diğer kulüpler şeffaf ve bütçeye sadık kalarak ilerlerse başarı yakalanacaktır. Onlar başarılı olursa ülkemiz futbolu da ileriye gidecektir. Sadece bizim başarılı olmamız yetmez tüm kulüplerin sağlıklı bir şekilde yaşamını sürdürebilmesi uyguladığımız rol modele ihtiyacı kaçınılmazdır. Böylelikle yıllardır özlemini duyduğumuz Avrupa’daki başarı daha kısa sürede gelecektir

Trabzonspor seyircisinin tüm Türkiye’ye örnek olacak şekilde şampiyonluk kutladığını ifade eden Hancı “Şampiyon olduktan sonraki süreçte dışarının Trabzon şehri veya dışarısı hakkında hep olumsuz beklentisi vardı. Biz buna karşı tüm aksiyonları alıp gerekli açıklamaları yaptık.   Sağ olsun taraftarımız karşılığını şaşalı bir şekilde verdi.

  Şehrimiz ve Trabzonsporlular tüm Türkiye’ye örnek olacak bir duruş ortaya koydular.  Trabzon’da şehir meydanlarında, farklı ülkelerin, farklı illerin meydanlarında bir sürü kutlama oldu ve hiçbirinde olumsuzluk yaşanmadı. Bir sevinç yaşanırken bunu akıma çevirdik, şu anda bakıyoruz, kutlama görüntüleri dünyanın birçok yerinde paylaşılıyor. Sosyal medya mecralarında paylaşılıyor. Rakamları net bilemiyoruz ama dünya nüfusunun yarısı Trabzonspor’un kutlamalarını izlemiştir.
Şampiyonluğa ulaşma hedefini elde ettik, kutlama sevinci kendi içinde nasıl yaşanabilir dünyaya göstermiş olduk. Bu da bizi mutlu etti. 

İnancını hiç yitirmediğini Konya maçıyla  şampiyonluğun geleceğine inandığını söyleyen Hancı  “Birinci kırılma maçı Konya’ydı. Orada şampiyon olacağımıza net olarak inanmıştım. Konya maçı bizim için kırılma maçıydı, tüm camia da o maça inanmış ve tribünleri tıklım tıklım doldurmuştu.  O gün aldığımız sonuçla ‘biz şampiyon olduk’ dedim. 

Adana Demirspor maçı ise son düzlüktü, oradan net bir skor gelince konunun bittiği hepimiz biliyorduk. 

Daha sonra belki de tarihimizin en önemli maçlarından birisi olan Antalya finaliydi benim için. Maçın son anlarıydı, başkanımız yanımdaydı. Maçın hakemi elini kaldırıp oyunu bitirdiğinde nasıl sevineceğimi bilemedim. İçimde büyük bir keyif vardı, soluma döndüğümde ilk başkanımı gördüm, gözleri dolmuştu ve ağlıyordu. Onu bu haliyle görünce kendisine sarılma hissi geldi ve başkanıma sarılarak sevincimi paylaştım. Ondan sonrasını hatırlamıyorum.” 

“ŞAMPİYON OLDUĞUMUZU KUPA GELİNCE ANLADIM”

Şampiyonluk kupası gelince farklı duygular hissettiğini söyleyen Hancı “Antalyaspor maçını anlatmak çok zor. Şampiyon olduğumuzu anlamadık. O an bitti sabah oldu, sabah kalktığında insan başka keyifle kalkıyor. Ne oldu diyor? Ne zaman kutlama devam ettiğinde Akyazı’ya çıktığında orada hissediyorsun, kupa geliyor ve diyorsun “evet biz başardık”.  Biz başardık derken, bir kere teşekkür etmek istiyorum. Bu kulübün kurucularından, bu kulübü günümüze taşıyan tüm geçmiş dönem yöneticilerinden, emek veren herkesten Allah razı olsun. Ölenleri rahmetle anıyorum, herkese saygılarımı sevgilerimi yolluyorum. 

Bu kulübü buraya kadar taşıdılar ve bizlere de yöneticilik yapma onurunu yaşattılar. “

ABDULLAH AVCI SONUNA KADAR HAK ETTİ

Teknik Direktör Avcı ve ekibini kutlayan Hancı “Abdulah hocamıza sonsuz teşekkür ediyorum, gerçek bir lider gibi takımı açık ara farkla gecesini gündüzüne katarak şampiyon yaptı. O ve ekibi sonuna kadar bu şampiyonluğu hak etti. 

HASETLİKTEN UZAK DURULMALI

Trabzonspor Kulübü’nün sürdürebilir başarı adına dikkat etmesi gereken hususları açıklayan Hancı “Neler yapmalı değil de neler yapmamalı. Bir kere hasetlik işine girilmemeli. Başarıyı paylaşmasını “ben değil biz dediğinde” nasıl şu anda yakaladıysak başarı yakalanır. Biz dediğinde yapamayacağımız hiçbir şey yok. 40 yıl daha olamayabilirdiniz, sorun yok. Bazen işiniz rast gitmez denk gelmez bu sizin büyüklüğünüzü almaz. Tüm dünya, bugün bu kadar Trabzonsporlu beklemiyordu. Ortaya koyulan güç her yerde ürküttü, görüştüklerimiz  “Etrafımda bu kadar Trabzonlu olduğunu bilmiyordum” diyor. 
Benim ikamet ettiğim Sarıyer’in yanı sıra Beşiktaş, Küçükçekmece, Üsküdar gibi tüm ilçeler Trabzonspor bayraklarıyla donatılmıştı. Karadenizli olmayan bir sürü Trabzonsporlu olduğunu görüyoruz. Bu kulübü “biz” olarak yönetmeye devam ettiğimizde başarı katlanacaktır. Ortaya koyacağımız dayanışma ile arkadaşlarımız olsun yönetici hoca olsun oluşulabilecek ekstra durumlarda olumsuz bir şey aramadığımızda uzun yıllar damga vuracak bir takım oluruz ve sonuç alırız. 

Yapmamız gereken şeylere dikkat edersek sonucun her zaman olumlu olacağını inanıyorum. 

ŞAMPİYONLAR LİGİ’NDE GRUPLARA KALIRIZ

Şampiyonlar Ligi arenasının kulübe büyük katkı sağlayacağını söyleyen Hancı “Şampiyonlar ligi 2010-11 yılında Moskova’ya gitmiştik, soğuk bir dönemdi. Bambaşka bir yer ; gelir açısından, sporcuların dünya vitrinine çıkma açısından bambaşka bir durum. Savaş istemiyoruz ama Ukrayna’nın durumu belli değil. Direkt mi eleme mi? Şu anki duruma göre takımımızın Play Of’u geçerek gruplara kalacağına inanıyorum. Bir olumsuzluk olmayacağını düşünüyorum. Bizim sporcularımızın o pazarda kendilerine yer bulma ve tecrübe edinme adına faydalı olacağını düşünüyorum. O sevinci müziği dinlediğimizde o ambiyansla beraber çok güzel maçlar yaşayacağımızı şu andan görebiliyorum. “

“BİZİ DAHA FAZLA DİKKATE ALACAKLAR”

Abdullah Avcı’nın “önümüzdeki sezon işimiz zor olacak” sözlerini değerlendiren Hancı “İşin teknik tarafını hoca ve teknik heyet daha iyi biliyor. Biz duygu olarak, her yıl yönetici olarak şampiyon olmak için ne gerekiyorsa elimizden geleni yapacağız. Önümüzdeki sezon daha zor olacak, rakiplerimiz bizi daha fazla dikkate alacak. En önde olan takım şu an Trabzonspor, şampiyon ama bu yıl bitti. Gelecek yılla ilgili planlamaları yapıyorlar, gelecek yıl iyi futbol oynayacağımıza inanıyorum. Rakiplerimiz dirençli olacak ona da inanıyorum, mutlu sona içerdeki birlikteliğimizi bozmadığımız sürece inanıyorum. 

TÜM CAMİAMIZI DESTEK VERMEYE DAVET EDİYORUM

Yönetim olarak geçtiğimiz günlerde bağış toplanmaya başlanan ve ciddi gelir elde edilen anıt projesine çok önem verdiklerini ifade eden Hancı “Kulüp olarak şöyle bir stratejiyle gidiyoruz.  İş tam son aşamaya geldikten sonra, bilinen bir şey herkes bildiği için söylüyorum. Kulübün önümüzdeki sezon oluşturacağı mali tabloyu dengelemek ve iyi takım kurabilme açısından anıt projesini başattık. Yöneticilerimiz, başkanlarımız ve camiamızın önemli isimler katılım sağladı. Orada hedeflediğimiz rakamı kulübümüze kazandırabilirsek kulübümüz en azından gününde borcunu ödeyebilen, gününde sporcusuna karşı yükümlülüklerini yerine getiren kulüp olmaya devam eder. Gününde ödediğin zaman bu sporculara da yansımış oluyor. Maddi kısmı aştığınızda başarı kaçınılmaz olduğunu gördük. Sporcunun para ile ilgili konu kafasında olmamalı. Yönetim olarak başardığımız konulardan birisi bu olduğunu düşünüyorum. Stadyumun önünde olacak bir anıt projemiz var. Sekizinci şampiyonluğumuzu simgeleyen bu kupa anıtının sadece sembolik değil maddi olarak da Trabzonsporumuzu güçlendirmesini istiyoruz.  Söz konusu anıtta kendi isminin veya şirketinin isminin yer alması koşuluyla 1 milyon TL bağış yapılarak katılım sağlanıyor. Şu anlık güncel durumda oldukça iyi gidiyor. Finansal altyapıyı daha da sağlamlaştırma adına bu projemize ciddi katkılar bekliyoruz.

Ayrıca Ukrayna’dan misafir ettiğimiz sporcularımız kulübümüzün himayesinde eğitim görmeye devam ediyor. Onları kendi çocuklarımızdan ayırmıyoruz. Başkanımız Ahmet Ağaoğlu bu konuda oldukça duyarlı ve insani duruş ortaya koydu. Kulüp olarak tüm imkanlarımızı genç misafirlerimiz için kullanıyoruz.

Birçok projemiz var Başkanımız ve yönetim kurulumuz günü geldiğinde sizlerle ve taraftarlarımızla paylaşmış olacaktır. Tüm Trabzonspor camiasını ağabeylerimizi dostlarımızı kulübümüzün ortaya koyduğu bu projelere destek vermeye davete ediyorum.

“TRABZONSPOR’UN TARAFTARI 3 KULÜPTEN DAHA FAZLA”

Trabzonspor Kulübü taraftarlarının takımına içten bağlandığını ifade eden Hancı dikkat çeken bir tespitte bulundu. Hancı “Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray gibi kulüplerin izleyici  sayısının yüksek olduğunu ancak en çok taraftarın Trabzonspor’da olduğunu vurgulayan Hancı “Biraz uçuk bir düşünceymiş gibi gelecek ama taraftarı en fazla olan kulüp olarak Trabzonspor’u görüyorum. Fenerbahçe, Galatasaray Beşiktaş diğer kulüplerimizin hepsinin seyiricisi var ama taraftarı en fazla olan takımıyla yaşayan takımını izleyen takımı için her şekilde fedakarlık yapan en yüksek oranın bizde olduğunu düşünüyorum. 

Biz bu açıdan bakıldığında Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’tan daha fazla taraftarı olan bir takımız. Onların maç izleyicisi ve seyircisi daha fazla olabilir ama kulübümüzün taraftarı çok daha fazladır. Takımına bağlı taraftar sayısı olarak biz o 3 kulübün daha da önündeyiz. Bu işin tamamen içindeyim yaşıyor ve görüyorum. Kıyas yapmıyorum ama Trabzonspor’un camia, lobi, medyadaki gücü, bütün enerjisiyle daha önde olduğunu düşünüyorum. Enerjimizi birleştirdiğimizde sonuç almamız daha kolay olacaktır. “ dedi. 

Başkan Ahmet Ağaoğlu ve Asbaşkan Ertuğrul Doğan’ın kulüp için büyük bir şans olduğunu kaydeden Hancı “Başarı öncelikle başkanımız Ahmet Ağaoğlu’ndan geliyor.  Gerçekten hem bize ağabeylik yapıyor hem bize yöneticilik kısmında tecrübelerini aktarıyor. Bizler de şanslı hissediyoruz kendimizi Ahmet Ağaoğlu gibi sporu bilen ve tecrübeli başkanla çalışmak bizler için şans. Kendisiyle ve diğer yönetim kurulu üyelerimizle yol arkadaşlığı  yapmaktan onur ve gurur duyuyorum. Kendi  hayatımdan biliyorum, bizim şirketimiz sıfırdan kuruldu orada da dayanışma ve mücadele ve ekip ruhu ile başarı geldi. İletişim ve fikir istişaresi  bu tür yapılarda çok önemli yerler arz eder. 

Spor yöneticiliği bambaşka bir şey. Bir sürü işleriniz olabilir, burada Ağaoğlu gibi başkanımızın olması bizim en büyük şansımız. Yönetimdeki diğer arkadaşlarımız keza, Ertuğrul Başkan onlar da uzun zamandır devam ediyor. 

ERTUĞRUL DOĞAN GİBİ YÖNETİCİNİZ VARSA SIRTINIZ YERE GELMEZ

Ertuğrul Beye de teşekkür ediyorum. Onun güzel kalbi, cömertliğini Trabzonsporlular hiçbir zaman unutmasın. Ertuğrul Doğan gibi yöneticiler olduğu sürece Trabzonsporluların sırtı yere gelmeyecektir. Arkadan gelecek başka arkadaşlarımız da olduğu müddetçe Trabzonspor’un her zaman önü açıktır. 

Kendisine şu manada teşekkür ediyorum. Yaptıklarını bir kısmını insanlar biliyor, büyük fedakarlıklar var, bunlara bizzat şahit oluyorum ayrıca  bunların söylenmesinden imtina eden bir arkadaşımız. 

Tabi diğer yönetici arkadaşlarımız var. Günlük mesaisinin büyük bir bölümünü Trabzon’da kulüpte geçiren Ömer Sağıroğlu, Zeyyat Kafkas ve diğer yönetici arkadaşlarımız var. Kendi zamanlarını yok sayıp kulüp için akşama kadar çalışıyorlar. Tüm arkadaşlarımız vefakar buna şahidim. Hepsine tek tek teşekkür ediyorum.  

“ADALETLE MÜCADELE ETTİĞİN ZAMAN SONUÇ ALABİLİYORSUN”

Trabzonspor adına hizmet veren başta taraftarlar olmak üzere tüm camiaya teşekkürlerini aktaran Hancı “Trabzonspor’un haklarının yenmemesi adına mücadele eden insanlar var. Onlar biliyor kendilerini teşekkür ediyorum. Hiçbir zaman bize avantaj sağlamak için değil adaletin tahsisi  için mücadele ediyor. 

Adaletle  mücadele ettiğinizde sonuç alabiliyorsunuz. Trabzonspor’un hakkı yenmediğinde sahada sonuç alması daha kolay oluyor. Bu yıl dengeli lig oldu, bazı maçlarda aleyhimize bazı maçlarda lehimize oldu. Ortada seyreden bir sezon oldu. Sağa sola takıma kaymayan bir ligi yaşadık. Skor ve sonuç olarak buradan faydalanarak başarıya ulaştık. Taraftarımıza teşekkür ediyorum, 2. Yarıda özellikle full kapalı gişe oynadık. Basınımızın emekçilerine teşekkür ediyorum, her gittiğimizde ben bizzat görüyordum. Kar, sis, fırtına demeden takım için en doğru haber verebilme adına birçok mücadeleler verdiler. Hatta bir kere kar yağmıştı, Sivas’tan geliyorduk, İstanbul’a gidecektik. Basın mensupları tekrar Trabzon’a dönme adına aktarmalı uçak için saatlerce o alanda beklemişti. Onların cefakar davranışları vardı. Basınımız yaşanları daha soft ve olumlu şekilde taraftara yansıtarak katkı sağlayıp sonuç almamızı sağladılar. Centilmence bir lig geçirdik, nihayetinde bir lig herkes kazanmak istiyor, kazanmak için mücadele ediyor, kazanan ve düşenler oluyor. Bu yılın kazasıydı, Ahmet Çalık’ı kaybettik, sezona da ismi verilmişti onun da ailesine rahmet Konyaspor camiasına baş sağlığı diliyorum. Umarım bu iyi sezon, gelecek yıl da devam eder tekrarı için sürdürebilirliğini sağladığımızda bunun sevincini hep beraber daha nice seneler yaşamış oluruz devamı gelmesi için tüm ekip arkadaşlarımızla var gücümüzle çalışacağız

61saat - Hasan Tüncel

Editör: TE Bilişim