UEFA Avrupa Ligi J Grubu beşinci maçında 28 Kasım Perşembe Kıbrıs Rum Kesimi’nin Apollon Limassol takımıyla sahasında karşılaşacak Trabzonspor, 1 puan yetmesine karşın rakibini yenerek gruptan çıkmayı garantilemek istiyor.

Kulüp başkan yardımcısı Sebahattin Çakıroğlu, yaptığı açıklamada, ligde Eskişehirspor karşısında eksik oyuncuları olmasına karşın galip geldiklerini, Apollon Limassol’u da yenerek lider bulundukları gruptan çıkmayı garantilemek istediklerini söyledi.

Avrupa’da hiç yenilmeden yollarına devam ettiklerini, tarihlerinde ilk kez gruplara kalmayı başardıklarını belirten Çakıroğlu, “Gruplara kaldığımızda da bu gruptan rahat çıkacağımızı söylemiştim. Çünkü bu takıma güveniyorum. Bu yolda büyük bir mesafe kat ettik. Allah’ın izniyle galip gelerek gruptan çıkacağız” dedi.

”SAHADA CESUR YÜREK ÇOCUKLAR VAR”

Trabzonspor her kazandığında kendilerine “çok basit takımları yeniyorsunuz” denildiğini ifade eden Çakıroğlu, şöyle devam etti:

“Onlara ‘Lazio maçı olduğu zaman göreceksiniz’ dedim. 3-1, 4-1 gibi bir sonuçla Lazio’yu yenebilirdik. ‘Trabzonspor, iyi futbol oynamıyor’ diyorlar belki oynamıyor ama sahada mücadele eden bir takım var. Mücadele eden çocuklar var. Cesur yürekli çocuklar var sahada. İleride, devre arasından sonra çok daha iyi olacaklarına inanıyorum. Trabzonspor’un kötü bir takımı yok, iyi bir takımı var. İleride çok daha iyi bir takım olacak takımımız var.”

Çakıroğlu, gruptan çıkacaklarına inandıklarını söyleyeyerek, “Bizim hedefimiz Avrupa’da final oynamak. Allah inşallah nasip eder.Trabzonspor’a Trabzonluya bunu yakıştırıyoruz. En azından gönlümüzden geçen bu. Gönlümüzde yatan aslan bu. Avrupa’da final oynamak, tarih yazmak istiyoruz. Trabzonlulara hediyemiz olsun istiyoruz. İnşallah başarırız” ifadelerini kullandı.

KIBRIS RUM EKİBİNE İYİ AĞIRLAMA

Çakıroğlu, Apollon Limassol ile yaptıkları ilk maçta rakip kulübün kendilerini iyi ağırladıklarını vurgulayarak, “Bizi inanılmaz iyi ağırladılar. Hiçbir kötü söz bile duymadık. Bütün yönetimleri bizi çok iyi ağırladı. Çarşamba günü onlara yemek vereceğiz. Onlar bizi nasıl ağırladıysalar biz de onlara Trabzonspor’un misafirperverliğini göstereceğiz. Misafir bizim baş tacımızdır” dedi.

Taraftar desteklerini arkalarında fazla bulamamaları konusunda da Çakıroğlu, şunları söyledi:

“Buna pek anlam veremiyorum. Eskişehirspor maçında çok fazla taraftar olmamasına karşın inanılmaz atmosfer vardı. Hepsine, gelene de gelmeyene de teşekkür ediyorum. Neden gelmiyorlar bilmiyorum ama bu yönetim elinden geleni yapıyor. Sadece sportif başarı için değil, Trabzonspor’un en alttan en uca kadar yeniden yapılanmasından tut eskinin kalmış dertlerini temizlemeye çalışan ve temizleyen bir Trabzonspor yönetimi var. Çok göz dolduran futbol başarısına da onda da eksiğimiz yok ama sıra gelecek. Bize küsmüş seyirci var herhalde ama onların da oraya geleceğinden eminim sonunda.”

Editör: TE Bilişim