İbrahim Hacıosmanoğlu ve CEO Burak Gürdal, yeni stadın isim hakkı için birçok şirketle masaya oturdu. Hedef, 10 senede en az 100 milyon TL gelir elde etmek. Türkiye'nin dev şirketleriyle yapılan görüşmelerde sona gelindi.
Trabzonspor, son dönemde ekonomik anlamda sıkıntılar yaşıyor. Zaman zaman oyuncuların maaşları geciktirilerek hesaplarına yatırılıyor. Şu anda kulübün en büyük sorunu, uzun süredir çözüm bulunamayan yüksek borçlar. Yönetim, kulübü borçlarından kurtarmak için dört koldan çalışıyor. İbrahim Hacıosmanoğlu’nun bu yöndeki en büyük projesi ise Akyazı’da inşaatı süren yeni stadın isim hakkını satarak, önemli bir sponsor geliri elde etmek.

Başkan raporları bekliyor

Kulübün birçok geliri temlik altında ve bu durum 2017’ye kadar devam edecek. Hacıosmanoğlu, sponsorluktan elde edilecek gelirle borçları sıfırlamak istiyor. Başkan ve kulübün CEO’su Burak Gürdal, bu konu üzerinde birçok çalışma yaptı. Başta Türk Telekom, Vodafone ve Ağaoğlu olmak üzere birçok şirketle masaya oturuldu. Yönetim şimdi, kulüp profesyonellerinin ortaya koyacağı raporları bekliyor. Ardından İbrahim Hacıosmanoğlu, bu raporlar doğrultusunda son görüşmeleri bizzat yönetecek. Kulüp bu operasyonu büyük bir gizlilikle yürütüyor. Hacıosmanoğlu, stat hakkını 10 yıllığına satarak buradan en az 100 milyon TL gelir elde etmeyi hedefliyor.

Faiz yükü ortadan kalkacak

Yönetim eğer bu hedefini gerçekleştirirse, kulüp tarihinin en büyük gelir anlaşmasına imza atmış olacak. İbrahim Hacıosmanoğlu, gelecek parayla ilk önce tüm borçları kapatmak istiyor. Böylece kulüp önemli bir faiz yükünden kurtulmuş olacak ve ekonomik anlamda rahat bir nefes alınacak. Borçlar ödendikten sonra elde para kalırsa, bu da yaz dönemindeki transferler için kullanılacak.
Editör: TE Bilişim